Cum arată un accident la 150 km/h. Un BMW Seria 5 se lovește de un perete de beton – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 23 nov. 2022 Știri auto

Un autovehicul a fost propulsat cu 150 km/h într-un zid de beton. Rezultatul este unul care arată cât de puternice pot fi forțele unui accident.

Siguranța mașinii pe care o conducem este un factor foarte important. Este în joc viața noastră, dar și cea a apropiaților noștri. Din fericire, domeniul siguranței auto a evoluat într-o direcție bună. Mașinile noi sunt mai sigure ca oricând și beneficiază de sisteme care prevină producerea unor astfel de evenimente.

Cu toate acestea, orice mașină are o limită a rezistenței la impact. Vom vedea cum un BMW Seria 5 este propulsat într-un perete de beton. În urma impactului, mașina s-a deformat foarte mult, devenind practic de nerecunoscut.

Forțele unui accident pot fi mai mari decât am putea crede

Pentru siguranța lor, cei care au pus la cale această demonstrație au controlat mașina de la distanță. Persoana care s-a ocupat de manevrarea mașinii a purtat ochelari VR și a fost transportat de o Tesla pentru a rămâne în raza de acțiune.

BMW-ul accelerează și ajunge la viteza de 150 km/h. Apoi urmează momentul impactului. Mașina este spulberată până la nivelul punții din spate. Ce a mai rămas din mașină se ridică și ajunge să depășească nivelul zidului. Conform unui senzor, mașina a suferit o forță de impact egală cu 64G.

Șansele ca un om să fi scăpat cu viață dintr-un astfel de accident sunt minime. Am putut vedea cum mai mult de jumătate din mașină a fost pur și simplu zdrobită de forța de impact.

Viteza de 150 km/h pe oră este destul de mare, fiind de trei ori mai mare față de cea cu care Euro NCAP testează impactul frontal pentru noile modele.

Chiar dacă șansele să lovești un obiect atât de masiv cu o viteză atât de mare aproape că dispar într-o situație reală, este important ca noi, șoferii, să conștientizăm pericolele la care ne expunem și să nu ne lăsăm toată baza în capabilitățile mașinii. Prevenția este cel mai bun aliat pentru evitarea accidentelor.

VIDEO

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Vilebrequin YouTube


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide