Volkswagen începe vânzarea primului său SUV complet electric ID.4

Autor: Marius Vișan 04 nov. 2020 Știri auto

Pentru prima oară, Volkswagen oferă un SUV propulsat complet electric, modelul ID.4, care generează zero emisii locale. ID.4 are o bateria instalată în podeaua caroseriei ce asigură un centru de greutate ideal pentru dinamica de rulare și manevrabilitatea echilibrată.

Configurația electrică (MEB) oferă spațiu generos în interior, cu dimensiuni exterioare compacte. Culorile și materialele sunt atât de moderne, dar și familiare. Volumul portbagajului este cuprins între 543 și 1.575 litri, în funcție de poziția spătarului banchetei spate.

La interior caracteristicile opționale includ un head-up display cu realitate augmentată, care îmbină afișajele cu realitatea înconjurătoare. Sistemul de navigație Discover Pro aduce la bord serviciile online We Connect Start, în timp ce sistemele de asistență IQ.Drive transformă condusul într-o adevărată artă.

La exterior, farurile interactive IQ.LIGHT LED matrix și blocurile optice spate cu leduri 3D atrag în mod special privirile. Jantele Narvik de 21 inch oferă manevrabilitate precisă în combinație cu direcția progresivă și sistemul adaptiv de control al șasiului DCC.

Două versiuni: ID.4 1ST și ID.4 ST Max edition

Există două variante până la lansarea comenzilor. Modelele ID.4 1ST și ID.4 1 ST Max edition au o baterie cu conținut energetic de 77 kWh la bord – suficient pentru a acoperi o autonomie de circa 490 km (WLTP).

Motorul cu tracțiune electrică de pe puntea spate generează 150 kW (204 CP). ID.4 sprintează de pe loc la 100 km/h în 8,5 secunde, viteza sa maximă fiind limitată la 160 km/h. Garda la sol de 21 de centimetri și roțile de mari dimensiuni subliniază caracterul sportiv și puternic.

Odată ce acestea au fost vândute, vor fi urmate de modelele pre-configurate. Acestea reunesc cele mai solicitate opțiuni de echipare sub forma unor pachete atrăgătoare.

Un model ID.4 Pro Performance este disponibil suplimentar pentru comandă în România

Acesta oferă date tehnice cheie identice: 150 kW (204 CP), baterie de 77 kWh, autonomie de 522 km (WLTP) și un preț recomandat de 44.119 de Euro.

Un model ID.4 entry-level cu un preț și mai avantajos va fi adăugat liniei de produse la începutul anului 2021. La momentul respectiv, ID.4 Pure5 va fi disponibil pentru comandă în toată Europa, oferind o autonomie de până la 340 kilometri (WLTP).

GALERIE FOTO

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide