Cum era să rămână Elon Musk fără Tesla?

Autor: David Andrei 28 dec. 2020 Știri auto

Elon Musk a făcut o dezvăluire uluitoare. A vrut să vândă Tesla într-o perioadă foarte grea pentru el și pentru companie. Ce s-a întâmplat în cele din urmă?

GALERIE FOTO

În urmă cu mai mulți ani, Elon Musk a vrut să vândă Tesla și l-a contactat pe CEO-ul Apple, Tim Cook. Acesta a refuzat să se întâlnească atunci cu Musk. Evenimentele au avut loc în perioada 2017-2018, atunci când producătorul auto a fost la un pas de faliment. Dezvoltarea lui Model 3 și întârzierea intrării sale în producție a fost momentul critic pentru companie. Elon Musk a făcut dezvăluirea într-o postare pe Twitter.

“În cele mai negre zile din perioada dezvoltării Model 3, l-am abordat pe Tim Cook pentru a discuta posibilitatea achiziționării companiei Tesla de către Apple. A refuzat să se întâlnească cu mine”, a scris Musk pe rețeaua de socializare. Dezvăluirea sa vine în contextul pregătirilor gigantului Apple de a dezvălui mașina electrică și autonomă.

Era o perioadă în care Tesla nu era deloc o companie interesantă, fiind cotată la aproximativ 10% din valoarea sa actuală. Mai mult, Model 3 se contura ca un eșec de proporții. Lucrurile s-au schimbat între timp. Tesla și-a deschis o uzină la Shanghai și lucrează intens la un centru de producție lângă Berlin, care va ajuta constructorul american să câștige teren și în Europa. Compania bate record după record în vânzări. Elon Musk a devenit al doilea cel mai bogat om din lume. “Trebuie să le mulțumești celor de la Apple pentru acest lucru!”, îi sugerează un user pe Twitter.

Elon Musk a încercat să vândă Tesla și în 2013

Elon Musk a vizat un alt gigant în 2013 în încercarea sa de a vinde Tesla. În cartea care spune povestea lui Musk, Ashlee Valence povestește că omul de afaceri a fost la un pas de a semna o înțelegere cu Google.

Șeful Tesla s-a răzgândit după ce a văzut că limuzina Model S devine tot mai populară. Numărul mare de comenzi a salvat compania.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide