Cum iți dai seama că ai ales service-ul auto potrivit?

Autor: ProMotor 22 nov. 2019 Știri auto
Cum iți dai seama că ai ales service-ul auto potrivit?

Fie că vorbim despre o revizie anuală, o problemă apărută din senin sau niște reparații necesare, toți ne dorim să ne lăsăm mașina în mâinile unor oameni pricepuți de la un service de încredere. Și totuși, cum iți poți da seama de calitatea serviciilor unui service auto, fără a face teste pe propria mașină?

Deși nu este etic să judeci ceva sau pe cineva după aspect, toți ne facem o primă părere în urma aspectului. Un loc de munca curat și ordonat, într-o clădire ok, cu echipamente service profesionale, inspiră nu numai încredere ci și faptul că acei angajați știu ce și cum trebuie făcut, este domeniul în care ei se pricep cel mai bine, iar munca nu este făcută în haos și dezordine.

Un alt aspect important este să vă interesați dacă service-ul activează în mod legal și dispune de omologarea RAR. Acest lucru este ușor de aflat la fața locului sau chiar și în prealabil, de pe internet. În cazul în care nu dispune de aceasta, sugestia noastră este să mai căutați. Dacă un service este suficient de bun și operează într-un mod corect, nu ar avea de ce să nu obțină omologarea.

Indiferent de situație, mecanicii ar trebui să iți inspecteze mașina cu grijă și să observe orice mic detaliu. În cazul în care depistează și alte nevoi ale mașinii pe lângă cele pentru care ai adus-o la service, precum o piesă uzată sau orice altă defecțiune, acesta ar trebui să facă o listă și să vă anunțe, iar decizia de a face acele modificări să vă aparțină în totalitate. De asemenea, un mecanic bun ar trebui să poată să iți facă o listă precisă cu prețuri, nu să vorbească din estimări și aproximări.

Nu uita că orice service auto care se respectă este obligat să emită factură în dublu exemplar, iar una dintre ele să iți fie oferită, alături de chitanță, dovada plații, indiferent dacă este vorba despre cash sau card. De asemenea este important să știi că nota de comandă conține:

  • Data
  • Numele clientului
  • Modelul autovehiculului
  • Kilometrajul autovehiculului
  • Detalii despre reparații
  • Costul estimative
  • Durata imobilizării autovehiculului

Nota respectivă poate să îți servească drept dovadă în cazul în care service-ul nu efectuează complet sau corect reparațiile, costul final diferă enorm față de cel estimate sau vă este reținută cu mult mai mult timp mașina.

Un ultimul lucru pe care trebuie să nu îl uiți este că, dacă piesele sunt înlocuite, tu ai dreptul să le primești pe cele anterioare, cu excepția cazului în care este vorba de piese înlocuite pe baza garanției. Poți alege să le lași la service, dar este bine de știut că ai acest drept.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide