Cum se descurcă Kia EV6 GT pe Autobahn. Modelul electric are 585 CP – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 06 ian. 2023 Știri auto

Kia EV6 GT este vârful de lance atunci când vorbim de gama de electrice a producătorului. Un astfel de model a fost testat pe Autobahn.

Kia EV6 GT nu este doar cea mai puternică mașină electrică de la Kia, este chiar cel mai puternic model din întreaga sa gama de automobile. Mașina are două motoare electrice care produc împreună 585 CP și 740 Nm. Sprintul 0-100 este realizat în doar 3,5 secunde, iar viteza maximă comunicată de producător este de 260 km/h. Bateria cu care mașina vine echipată are o capacitate de 77,4 kWh, iar autonomia se învârte în jurul a 420 de kilometri.

Cei de la AutoTopNL au luat o astfel de mașină electrică pentru o supune testului lor deja binecunoscut: Autobahn-ul german. Vom vedea cum se descurcă noua Kia EV6 GT la viteze mari.

Cel mai puternic model oferit de Kia a fost testat pe Autobahn

EV6 GT nu primește doar un plus de putere. Mașina se bucură de jante mai mari, pe 21 de inch, în spatele cărora se află frâne mai eficiente. De asemenea, și aspectul exterior a fost schimbat, pentru a se diferenția de un model standard.

În ciuda masei de peste două tone, mașina este destul de agilă, iar accelerațiile sunt pe măsura așteptărilor. Chiar și cu o baterie care nu era complet încărcată și cu anvelope uzate, mașina a realizat sprintul 0-100 în 3,7 secunde.

De aici, testul s-a îndreptat către Autobahn. Mașina ajunge de la 100 la 200 km/h în 9,33 de secunde, deci nu stă rău nici la acest capitol, fiind mai rapidă decât o Tesla Model Y Performance.

Conform celor de la AutoTopNL, viteza maximă a fost atinsă și verificată pe GPS, ceea ce face din Kia EV6 una dintre cele mai rapide mașini electrice.

Pentru cei ce nu au nevoie de toată această putere, Kia are în ofertă și variante cu puteri mai mici și autonomii mai mari.

VIDEO

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: AutoTopNL YouTube


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide