Cum se descurcă mașina construită în România, Ford Puma, la testul elanului?

Autor: ProMotor 24 apr. 2020 Știri auto

Prima mașină construită în România, cu cinci stele la testele de siguranță, Ford Puma, a trecut cu bine și testul elanului.

GALERIE FOTO

Jurnaliștii de la km77.com au pus la încercare SUV-ul construit la Craiova. „Mașina s-a dovedit a fi foarte stabilă, având reacții sigure și agile”, i-au descris jurnaliștii comportamentul în situații extreme. Doar două jaloane au fost doborâte atunci când testul a fost efectuat cu o viteză de 78 km/h, cea mai mare la care mașina s-a comportat exemplar.

Roțile au patinat ușor, dar mașina a urmat trasa selectată de către cel aflat la volan. “A avut o reacție neutră și a fost ușor de controlat de către șofer”, a fost concluzia jurnaliștilor care au pus mașina la încercare.

La o viteză de 81 km/h, Puma a avut tendința să subvireze, iar roata dreapta spate s-a ridicat pentru scurt timp de pe asfalt. Reluarea în slow motion a manevrelor arată cum caroseria se înclină ușor, dar fără a intra într-un balans care să afecteze stabilitatea mașinii.

În proba slalomului, Puma s-a dovedit a fi din nou agil, având reacții sigure la manevre bruște. Au avut un cuvânt de spus și anvelopele Goodyear cu care a fost echipată versiunea testată.

GALERIE FOTO

Ford Puma, o mașină sigură

Este încă o dovadă că modelul care iese pe porțile uzinei de la Craiova nu este de ignorat. În urmă cu patru luni, când a fost testat de EuroNCAP, Ford Puma a obținut cinci stele, fiind prima mașină construită în România care obține punctajul maxim.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide