Ford a dat lovitura cu Puma. Uzina de la Craiova funcționează la capacitate maximă

Autor: ProMotor 11 feb. 2020 Știri auto

Ford a dat lovitura cu Puma, SUV-ul produs la Craiova înregistrând un succes de piață major. Cu două modele în producție – EcoSport și Puma, uzina de la Craiova funcționează la capacitate, iar Ford România estimează volume record de producție în 2020. Ținta este producerea a 1.000 de mașini pe zi, una la fiecare 67 de secunde.

Intră în Galeria FOTO

Începând din octombrie 2019, fabrica Ford Craiova construiește în premieră, în paralel, două crossovere compacte Ford EcoSport și nou-lansatul Ford Puma. SUV-urile reprezintă în continuare segmentul cu cea mai mare creștere la nivel european. În 2019 au fost înmatriculate în total 5,9 milioane de SUV-uri, în creștere cu 10% față de 5,4 milioane de unități înmatriculări în 2018.

Ford Puma este deja livrat în toate piețele europene unde Ford este prezent. Începând cu prima parte a acestui an, modelul construit la Craiova va fi, de asemenea, exportat și în Australia. Ford Puma este, astfel, primul vehicul produs în România livrat pe această piață.

„Echipa Ford Craiova este foarte fericită să descopere reacțiile pe care Ford Puma le-a generat în presa europeană. Sunt convins că viitorii noștri clienți vor fi fascinați de caracterul dinamic al noului Ford Puma, dar și de aspectul funcțional și de elementele inovatoare oferite de acest vehicul fabulos”, spune Ian Pearson, Președinte Ford România și Director al fabricii Ford Craiova.

https://youtu.be/eupSmUfssjM

Cu o investiție de 1.5 miliarde de euro în fabrica de la Craiova începând cu anul 2008, Ford România a ajuns la un total de 6.300 de angajați, care lucrează atât în Fabrica de Asamblare Vehicule cât și la Fabrica de Motoare. Aproximativ 3400 dintre aceștia au fost angajați în ultimii trei ani pentru a sprijini producția noilor EcoSport și Puma. În condițiile în care volumul de producție al celor două modele crește constant, Uzina de Asamblare Vehicule Ford Craiova operează în premieră în trei schimburi.

În contextul unui ritm accelerat de producție a vehiculelor, Fabrica de Motoare va atinge la rândul său un nou record: aproximativ 1700 de motoare produse într-o singură zi. În acest moment, la Uzina de Motoare se construiesc trei versiuni ale mult-premiatului motor 1.0 EcoBoost: 100 CP, 125 CP și 155 CP mHEV.

”Suntem mândri că Ford Craiova construiește acest vehicul în contextul în care Puma a primit cinci stele la testele Euro NCAP. De asemenea, suntem prima uzină de producție auto din România care construiește un vehicul cu tehnologie hibridă integrată: Ford Puma cu motorul 1.0 EcoBoost mild hybrid de 155 CP”, mai spune Pearson.

Ford și-a asumat angajamentul de a electrifica gama sa de modele vândute în Europa, Puma fiind unul dintre cele 14 modele electrificate care vor fi disponibile pentru clienții europeni până la finalul anului 2020. Această listă este deschisă de noul SUV Ford Mustang Mach-E, vehicul 100% electric.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide