Cum se foloseşte navigaţia după noul COD RUTIER. Tutorial oferit de Poliţia Română

Autor: Marius Vișan 08 oct. 2019 Știri auto

Poliţia Română a postat pe Facebook un mesaj care îi învaţă pe şoferi cum să folosească navigaţia după 12 octombrie când intră în vigoare noile prevederi care modifică legislaţia rutieră.

Noile reglementări arată că după aceasta dată se interzice ţinerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod atât a telefonului mobil, cât şi a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video.

Mesajul postării Poliţiei Române

La ultimele postări despre interzicerea utilizării telefonului mobil când conduceţi sau chiar ţinerea în mână al dispozitivului, majoritatea dintre voi aţi înţeles că nu mai aveţi voie să folosiţi nici navigaţia…

1. Uite că se poate! Cum?
Suport telefon pentru maşina.
2. Pai nu am voie sa îl butonez!
Şofer fiind, nu! Dar cel din dreapta, poate!
3. Şi când sunt singur în maşină?
Înainte de a pleca din parcare sau tragi pe dreapta.

Deci se poate?

Cum vor proceda taximetriştii sau şoferii de UBER

Un internaut comentează în mesajul postarii de Facebook şi pune o întrebare bună: ce se întâmplă cu şoferii care se află în timpul serviciului, cum ar fi taximetriştii sau şoferii de UBER?

Buna ziua, taximetrist fiind, să presupunem că preluam un client iar în drum spre destinaţia acestuia îmi intră comanda pe aplicaţia Star Taxi, automat trebuie sa îi confirm timpul şi totodată să ating telefonul in mers, cum procedez? Îl rog pe actualul client sa îmi atingă telefonul? Sau trag pe dreapta cu tot cu client ca să pot prelua şi cealaltă comanda?

Întrebarea nu a primit un răspuns din partea Poliţiei, în acest caz înţelegem că legea ar avea nevoie de mici modificări.

Aproape 300.000 de euro câştigaţi în doar o lună din comerţul cu „autoturisme de mare putere” la mâna a doua. Care este „reţeta”

Video cu şoferiţa de Porsche în momentul când loveşte troleibuzul cu 130 de km/h

Ameninţările s-au concretizat. Ce s-a întâmplat cu agentul care a filmat fostul consilier PSD în timp ce înjura poliţiştii – FOTO-VIDEO

Un nou examen medical pentru şoferi. Dacă nu treci testul, rămâi fără permis

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide