Cum se vor desfăşura noile examene auto înregistrate. Precizările Poliţiei – VIDEO

Autor: Mediafax 03 iul. 2017 Știri auto
Cum se vor desfăşura noile examene auto înregistrate. Precizările Poliţiei – VIDEO

Poliţia introduce de luni, 3 iulie, în Bucureşti şi Ilfov, apoi treptat în toată ţara, sisteme audio-video pe maşinile-şcoală. Echipamentul va filma traficul pe direcţia de deplasare a maşinii de examen. Candidaţii la examenul de permis auto vor putea astfel să conteste rezultatul probei practice şi să apeleze la aceste probe audio-video.

Desfăşurarea probei practice la examenul de obţinere a permisului de conducere va fi înregistrată atât audio, cât şi video, începând cu luni, 3 iulie, excepţie făcând examenele pentru categoriile AM, A1, A2 şi A (motociclete şi scutere), conform Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor.

Sistemele tehnice de monitorizare se vor instala pe autovehiculele folosite la susţinerea acestei probe. „Sistemul tehnic de monitorizare se instalează într-un punct fix, în autovehiculul pe care este afişată vizibil menţiunea «EXAMEN» şi se orientează paralel cu partea carosabilă, astfel încât să surprindă traficul pe direcţia de deplasare a autovehiculului”, arată MAI.

Datele vor fi stocate pentru a permite identificarea după examinator, ziua şi ora examenului. „În cazul în care candidatul contestă rezultatul probei practice, înregistrările vor fi puse la dispoziţia instanţei competente”, arată MAI.

În zilele următoare, sistemul de monitorizare se va introduce la nivelul tuturor judeţelor din România.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide