Cumul rar de infracțiuni pentru un șofer din Vâlcea. Ce riscă acum

Autor: George Cristea 23 nov. 2020 Știri auto

Un șofer din Vâlcea a „reușit” un cumul rar de infracțiuni la un control al polițiștilor din cadrul IPJ Vâlcea. Acesta era băut și conducea o mașină neînmatriculată având numere false fără a poseda permis de conducere. O situație asemănătoare a fost sancționată în urmă cu două zile și de polițiștii din București.

Intră în Galeria FOTO

Potrivit unui comunicat al IPJ Vâlcea, poliţiştii din Măldăreşti au oprit, duminică seara, pentru control pe raza comunei Popeşti, un autoturism de teren, condus de un bărbat de 45 de ani, din
comuna Olanu. În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că maşina nu este înmatriculată, iar plăcuţele cu numere de înmatriculate ce erau montate pe aceasta provin de la un alt autoturism.

De asemenea, poliţiştii au constatat că bărbatul nu are permis de conducere, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost dus la o unitate medicală în vederea recoltării a două probe biologice de sânge. Bărbatul de 45 de ani a fost reţinut cu propunere de arestare preventivă timp de 30 de zile.

Cumul rar de infracțiuni: Românilor le place să trăiască periculos

În data de 19 noiembrie, și polițiștii din București s-au confruntat cu o situație asemănătoare. Aceștia au oprit pe o stradă din sectorul 1 o mașină al cărei șofer le-a oferit oamenilor legii informații false cu privire la identitatea sa. În urma verificărilor efectuate, polițiștii Brigăzii Rutiere au stabilit faptul că persoana în cauză nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

„Având în vedere faptul persoana oprită pentru control emana halenă alcoolică, polițiștii i-au solicitat să sufle aparatul alcooltest, însă testarea aerului expirat nu s-a putut realiza la fața locului din motive imputabile persoanei în cauză. În acest context, conducătorul auto a fost condus la sediul I.N.M.L., București, în vederea recoltării mostrelor biologice necesare stabilirii alcoolemiei.  Întrucât cel în cauză a refuzat prelevarea mostrelor biologice, polițiștii au întocmit un dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile art. 337 alin. 1, în concurs cu prevederile art. 335 alin. 1, din Codul Penal” se arată într-un comunicat al Brigăzii Rutiere.

Surpriza polițiștilor a venit după ce au aflat că șoferul nu era la prima abatere de acest fel, fiind condamnat și anterior pentru săvârșirea de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice. Și în aceste condiții șoferul a fost reținut și a primit un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Un caz asemănător a fost semnalat acum două săptămâni de polițiștii din Ialomița. Într-un caz cel puțin la fel de hilar, o mașină era condusă de un șofer băut, fără permis, care făcea contrabandă cu țigări la momentul la care a fost oprit de polițiști. Un lucru este cert: românilor le place să trăiască periculos.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide