Cupra a dezvăluit noua versiune de performanță Leon VZ Cup

Autor: Mihai Morcovescu 31 ian. 2022 Știri auto

Cupra, divizia de performanță a spaniolilor de la Seat, a dezvăluit fotografiile și informațiile oficiale despre noua versiune Leon VZ Cup. Vârful de gamă aduce un omagiu modelelor Cupra Racing Cup Competition.

Acesta va fi disponibil atât în variantă de caroserie hatchback, cât și break. Debutul comercial va avea loc în cursul lunii martie a anului curent.

Leon VZ Cup oferă până la 310 cai-putere

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Actualizările estetice se regăsesc atât la interior, cât și la exterior. Din ofertă fac parte o serie de detalii aerodinamice, inserții în culoarea cuprului și praguri vopsite în nuana Dark Alu.

Pachetul exterior este completat de un set de jante de 19 inch, un spoiler posterior din fibră de carbon, acesta fiind disponibil pentru versiunea cu 5 uși. Capacele oglinzilor laterale sunt din fibră de carbon din cupru și figurează pe lista cu „opționale”.

Noul Cupra Leon VZ Cup vine la interior cu scaune sport Cup Bucket, volan și planșă de bord îmbrăcate în piele și ornamente în culoarea cuprului. Tapițeria este din piele de culoare Genuine Black sau Petrol Blue.

Din punct de vedere tehnic avem de-a face cu aceeași gamă de motorizări ca în cazul lui Cupra Leon. Astfel, noul Leon VZ Cup este oferit într-o versiune plug-in hybrid.

Astfel, modelul 1.4 e-Hybrid are motor pe benzină și o unitate electrică, ansamblul generând o putere totală de 245 CP și 400 Nm de cuplu. De asemenea, va fi oferit și propulsorul 2.0 TSI, în două variante de putere: 300 și 310 CP.

Break-ul Cupra Leon este încă cel mai puternic model din gamă. Sub capota lui găsim un motor turbo 2.0 TSI, care produce 306 CP și același cuplu motor ca în cazul versiunii PEHV.

Toate variantele vin doar cu transmisie automată DSG, care poate avea 6 sau 7 trepte. Tracțiunea integrală este disponibilă doar pe versiunea de top. Cutia de viteze manuală nu este disponibilă pe Cupra Leon VZ Cup.

Noul Cupra Leon VZ Cup a intrat deja în producție la uzina din Martorell din apropiere de Barcelona. Primele unități vor fi livrate în cursul lunii martie.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Cupra


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide