Cupra intră în campionatul de Formula E alături de ABT

Autor: Ionuț Vîlciu 09 dec. 2022 Știri auto

Cupra va concura în Formula E începând cu anul viitor. Brandul spaniol intră în competiție alături de ABT.

Cupra vrea să devină un brand complet electric până în anul 2030. Până atunci, producătorul spaniol de automobile este gata să concureze în Formula E alături de ABT începând cu 2023.

Formula E este primul Campionat Mondial FIA din lume complet electric și singurul sport care a fost certificat net zero din punct de vedere al amprentei de carbon încă de la începuturile sale.

„Cursele sunt în centrul ADN-ului Cupra,  iar la Cupra concurăm să câștigăm. Este momentul potrivit să facem următorul salt înainte și să ne alăturăm celei mai mari competiții de sport cu motor electric din lume și abia aștept să văd echipa ABT Cupra Formula E concurând în inima unora dintre cele mai emblematice orașe ale lumii. Aderarea la Formula E, o platformă unică de sport cu motor, subliniază ambiția noastră de a deveni o marcă cu adevărat relevantă la nivel mondial, cu scopul de a inspira lumea din Barcelona”, a declarat Wayne Griffiths, CEO-ul Cupra.

Cupra va concura în Formula E

Echipa ABT Cupra Formula E are doi piloți pentru sezonul 2023. Cei doi piloți sunt Robin Frijns și Nico Müller. Compania spune că „participarea în această competiție va avea un impact uriaș asupra mărcii datorită vizibilității globale și capacităților de inovare tehnică pe care Formula E le oferă”.

Cupra este deja partener cu ABT pentru Extreme E. ABT s-a bucurat de succes în Formula E cu propria sa echipă, iar Cupra și-a început incursiunea în sporturile cu motor electric prin dezvoltarea lui e-Racer, primul touring car complet electric din lume. Crearea lui e-Racer a determinat compania să se alăture Cupei Mondiale FIA ETCR, unde echipa a câștigat titlurile la piloți și la constructori atât în 2021, cât și în 2022.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Cupra


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide