Maserati a lansat Tipo Folglore Gen3, cea mai rapidă mașină din Formula E

Autor: Andreea Ditcov 07 dec. 2022 Știri auto

Maserati MSG Racing are plăcerea de a dezvălui modelul Maserati Tipo Folgore Gen3, prima mașină de curse complet electrică din istoria Maserati, care va concura în sezonul 9 al Campionatului Mondial ABB FIA Formula E.

Dezvăluit pe străzile din Modena, orașul natal al Maserati – prima marcă auto italiană care a intrat în Formula E – Maserati Tipo Folgore readuce cursele în mijlocul oamenilor, chiar în inima orașului. Inspirat de nuanța albastră emblematică a Tridentului, Maserati Tipo Folgore Gen3 reprezintă vârful de lance în materie de înalte performanțe electrizante, eficiență și tehnologie de ultimă generație, pe platforma „Race Beyond” – o platformă de transfer a inovației de pe circuit pe șosea.

Prima mașină de curse care a purtat sigla Tridentului a fost Tipo 26, care a debutat în 1926 la Targa Florio, clasându-se pe primul loc în clasa sa, cu Alfieri Maserati la volan. Acum, cu 96 de ani mai târziu, Maserati Tipo Folgore, care portretizează cu îndrăzneală Tridentul, intră în era electrificării, accelerând angajamentul Maserati față de Folgore, noua gamă 100% electrică a mărcii.

Maserati se mândrește cu „cea mai rapidă și eficientă mașină de Formula E”

Grafica pentru noul Maserati Tipo Folgore a fost creată pentru a oferi un aspect contemporan și pur. Tridentul Maserati este, în mod natural, proeminent pe partea din față, împreună cu logo-ul Maserati Corse, care conține tricolorul italian, așezat de o parte și de alta a panoului frontal.

Gen3 va fi cea mai rapidă și eficientă mașină de Formula E de până acum, cu sisteme de propulsie față și spate care furnizează 805 CP de energie regenerativă și o eficiență energetică de 95%, ceea ce permite ca peste 40% din energia utilizată în cadrul unei curse să provină doar din frânarea regenerativă. Expertiza pe circuit, tehnologia și software-ul utilizate în Formula E reprezintă o parte esențială a acestei competitivități și vor fi transferate la mașinile de șosea de înaltă clasă ale Maserati, odată cu lansarea iminentă a gamei Folgore.

Maserati Tipo Folgore se va îndrepta în curând spre Valencia, Spania, pentru testele de pre-sezon, înainte de a intra pe circuitul Autodromo Hermanos Rodriguez City din Mexico City, pe 14 ianuarie 2023, pentru a începe calendarul de 17 curse și debutul unui sezon care deschide o nouă eră a curselor electrice.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Maserati


Andreea Ditcov
Andreea Ditcov
Andreea Ditcov este cel mai nou Redactor al echipei ProMotor.ro. Licențiată în Economie și Relații Internaționale, cu studii finalizate în Marea Britanie, a făcut primii pași în presă în urma unui proiect academic despre defrișările ilegale din Europa. Timp de trei ani a adunat experiență ... citește mai mult

Comentarii
Inchide