„Da, l-am văzut pe Michael Schumacher!” Jean Todt vorbește despre întâlnirea cu fostul pilot

Autor: David Andrei 16 sept. 2020 Știri auto

“Da, l-am văzut pe Michael Schumacher”, dezvăluie fostul șef de la Ferrari, Jean Todt. Francezul este unul dintre puținii oameni care au acces în preajma lui Schumacher, după accidentul suferit de fostul pilot german la schi, în decembrie 2013.

GALERIE FOTO

Actual președinte al Federației Internaționale de Automobilism, Jean Todt rămâne un apropiat al lui Michael Schumacher. Septuplul campion mondial din Formula 1, acum în vârstă de 51 de ani, nu a fost văzut din decembrie 2013, atunci când a suferit un accident teribil la schi, în timp ce se afla cu familia în vacanță în stațiunea montană Meribel din Alpii Francezi. Todt însă, îl vizitează constant la reședința sa aflată pe malul lacului Geneva.

În această vară, Jean Todt, în vârstă de 74 e ani, i-a surprins pe fanii lui Schumacher cu o declarație uluitoare: “Sper să apară din nou la curse, mai ales că acum și fiul său concurează!” Este un indiciu că Schumacher, aflat o perioadă în stare vegetativă, face progrese mari în ceea ce privește recuperarea neurologică și motorie.

„L-am văzut pe Michael Schumacher. El luptă în continuare. Toată lumea știe ce accident nefericit a suferit și prin ce probleme a trecut. Dar are o soție extraordinară alături, are copiii aproape. Și eu încerc să-l ajut și aștept momentul în care voi putea face ceva concret pentru el și atunci nu voi ezita să o fac”, a spus Jean Todt.

Michael Schumacher – momente importante din ultimii șapte ani

  • 29 decembrie 2013 – Michael Schumacher a suferit un accident în Alpii Francezi, în timp ce schia alături de fiul său, Mick. A fost transportat cu elicopterul la spitalul din Grenoble, unde a fost operat de două ori. Medicii au încercat astfel să reducă efectele traumatismului și ale hemoragiei cerebrale;
  • 16 iunie 2014 – Schumacher a fost transferat la spitalul din Lausanne;
  • 9 septembrie 2014 – a fost externat. De atunci, fostul pilot de legendă este tratat la reședința sa din Gland, Elveția.
Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide