Dacă Ferrari Purosangue nu era deja destul de opulent, Carlex Design are soluția

Autor: Ionuț Vîlciu 19 mai 2023 Știri auto

Ferrari Purosangue a primit deja un pachet de tuning din partea companiei Carlex Design, în caz că până acum mașina nu era destul de agresivă. Întregul pachet are un preț de peste 60.000 de euro.

Primul model cu patru uși al producătorului italian a fost dezvăluit în toamna anului 2022. Chiar dacă Ferrari refuză să-l catalogheze drept SUV, noul Purosangue va fi un concurent pentru Lamborghini Urus, Aston Martin DBX și alte SUV-uri de lux. Modelul italian are deja un design agresiv, sportiv și impunător, în linie cu restul gamei de mașini super sport pe care Ferrari le produce în acest moment.

În cazul în care Ferrari Purosangue nu satisface nevoile clienților din punct de vedere aspect, compania Carlex Design vine cu o soluție prin forma unui pachet de tuning pentru noul model.

Pentru început, Carlex a vopsit mașina într-o schemă de culori ușor atipică. Partea superioară este finisată cu British Racing Green, o culoare pe care o vedem mai degrabă pe modelele Jaguar sau Aston Martin, iar partea inferioară a caroseriei modelului italian a fost vopsită într-un argintiu cu finisaj satinat, ca cel al aluminiului șlefuit. Cu siguranță este o alegere îndrăzneață de design.

Cât costă modificările aduse noului Ferrari Purosangue?

Tunerul a continuat schema în două tonuri și la interiorul lui Purosangue. Cu toate acestea, Carlex a înlocuit argintiul periat cu alb sidefat, asociindu-l cu verdele închis. Există verde pe fețele ușilor, tabloul de bord și inserțiile scaunelor, în timp ce albul sidefat a fost folosit pentru tapițeria spătarelor scaunelor și a consolei centrale. Cireașa de pe tort o reprezintă roțile Carlex Design de 23 de inch, care au un accent verde, și emblemele tunerului de la exterior și de pe tetiere.

Din punct de vedere mecanic, mașina rămâne neschimbată, dar acest lucru nu ar trebui să reprezinte o problemă. Ferrari Purosangue dispune de un motor V12 de 6,5 litri, natural aspirat, care produce 725 CP și 716 Nm cuplu motor maxim. Producătorul auto susține că Purosangue poate atinge 100 km/h în 3,3 secunde și o viteză maximă de peste 310 km/h. Cutia sa de viteze cu dublu ambreiaj cu opt trepte trimite puterea către toate cele patru roți; cu toate acestea, unitatea de tracțiune față se decuplează în funcție de treapta aleasă și viteza de deplasare.

Carlex oferă pachetul complet pentru suma de 61.500 de euro. Cu toate acestea, clienții pot opta pentru pachetele separate pentru exterior, interior sau jante, care costă 16.500 de euro, 36.000 de euro și, respectiv, 12.000 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Carlex Design / Facebook


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide