Lamborghini lansează o ediție specială pentru SUV-ul Urus

Autor: Adrian Somai 17 mai 2023 Știri auto

Italienii de la Lamborghini anunță o nouă ediție specială dedicată SUV-ului Urus la mijlocul acestei săptămâni, aceasta putând fi achiziționată însă doar de o mică parte dintre clienții constructorului de la Sant’Agata Bolognese. Construită într-o serie limitată ce va cuprinde doar 40 de exemplare, ediția specială este dedicată exclusiv clienților ce au cumpărat anterior un Essenza SCV12, potrivit Carscoops.

Construit având la bază modelul Aventador, Essenza SCV12 ne-a fost prezentat în urmă cu aproximativ doi ani drept un hypercar destinat exclusiv circuitului. SCV12 a fost asamblat, de asemenea, într-o serie limitată de numai 40 de exemplare, fiecare dintre ele având un preț de aproximativ 2 milioane de euro. Acum, cei ce au cumpărat în urmă cu doi ani acel model își pot îndrepta atenția și către această ediție specială a SUV-ului Urus.

Ediția specială despre care vorbim astăzi are la bază versiunea Performante a SUV-ului Urus și poartă semnătura specialiștilor din cadrul diviziei Ad Personam. Astfel, fiecare dintre aceste 40 de modele va putea fi personalizat în funcție de dorințele cumpărătorilor.

Lamborghini Urus Performante Essenza SCV12, echipat cu același motor V8

În linii mari însă, Lamborghini a pregătit pentru această ediție specială o temă bicoloră la exterior. SUV-ul este echipat cu un set de jante cu dimensiuni de 23 de inci și cu tapițerie de culoare neagră din Alcantara la interior. Totodată, mai observăm la nivelul habitaclului mai multe ornamente realizate din fibră de carbon și câteva elemente oferite în exclusivitate la nivelul pragurilor.

Deși numele SCV12 ne duce cu gândul la o unitate de motorizare V12, nu este cazul atunci când vorbim despre această ediție specială Urus Performante Essenza SCV12. Astfel, avem în continuare același propulsor V8 cu capacitate de 4.0 litri pe care îl cunoaștem, capabil să dezvolte 666 de cai putere. În aceste condiții, SUV-ul poate atinge o viteză maximă de 306 km/h, în timp ce accelerația de la 0 la 100 km/h poate fi realizată în numai 3.3 secunde.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Lamborghini


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide