Dacia 1300 din 1980, care trebuia să ajungă la fiare vechi, a primit o nouă șansă

Autor: David Andrei 29 oct. 2020 Știri auto

O Dacia 1300 din anul 1980, care trebuia să ajungă la fiare vechi, a primit o nouă șansă la viață pe șoselele patriei. Mașina a fost transmisă din tată-n fiu, până când a ajuns la “magicianul” Cristi. Acum nu mai seamănă deloc cu berlina cumpărată de bunicul său în urmă cu 40 de ani.

GALERIE FOTO

Când o văd pe stradă, mulți se gândesc că e un Mustang de primă generație. Dar nici pe departe. Este o Dacia 1300, care a ieșit pe porțile uzinei în urmă cu 40 de ani cu motor de 1,3 litri pe benzină și 54 de cai putere. Propulsorul era cuplat la o transmisie manuală cu patru trepte.

În 1984, pe piața Republicii Socialiste România, berlina Dacia 1300 a fost înlocuită de 1310. În garajul familiei lui Cristi, a rămas la loc de cinste. Mașina ar fi ajuns de multă vreme la fiare vechi dacă Cristi nu ar fi primit-o de la tatăl său, așa cum și tatăl său o primise de tatăl său. Un șir de tați pasionați de Dacia, care nu aveau de gând să renunțe atât de ușor la mașină, indiferent de vârstă. Și a lor, și a mașinii.

Dacia 1300, povestea transformării

Povestea transformării automobilului românesc a apărut pe canalul de YouTube Mihai Avrigeanu. Cristi a început să o modifice de cum a primit-o. A tăiat, a înlocuit, a sudat, a vopsit iar și iar. A apărut un eleron pe capacul portbagajului, sedanul românesc a primit faruri și jante noi. Dar era încă departe de ce visa posesorul ei să facă din ea. Așa că nu avea de gând să se oprească.

Mașina a primit, în cele din urmă, un finisaj exterior negru mat, iar ideea “magicianului” începea să capete contur. După ani de muncă, posesorul de Dacia 1300 își privește creația cu mândrie. Mașina transformată de el participă la concursuri de profil și se întoarce acasă cu diplome și trofee.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide