Despărțire grea – Un șofer de 80 de ani își vinde Dacia 1300 din 1979

Autor: David Andrei 31 aug. 2020 Știri auto

Un bătrân ardelean își vinde mașina care i-a fost alături jumătate din viață. Este o Dacia 1300 pe care o are din decembrie 1979. Cel care o cumpără este pasionat de Dacii vechi.

GALERIE FOTO

Mașina arată impecabil, deși a trecut de multă vreme de anii de glorie. Nu are niciun element de caroserie revopsit, iar vopseaua roșie cu care a ieșit pe porțile uzinei nu și-a pierdut luciul.

Tânărul George este noul proprietar de Dacia 1300 din 1979. El este cel care primește, odată cu Dacia în vârstă de 41 de ani, un portbagaj plin de piese de schimb.

8 kilometri avea mașina când a primit-o domnul Rudi din Brașov, în decembrie 1979. A așteptat-o doar șase luni. Se numără printre norocoși.

De ce o vinde? “Am o vârstă. Am condus-o mai puțin în ultimul timp”, povestește bătrânul. Acum are o Dacia Logan cu care își face treaba.

Dacia 1300 din 1979 s-a plimbat la mare și la munte

Dacia lui roșie s-a plimbat tot Ardealul, dar a fost și la mare. “Niciodată nu m-a lăsat în drum!”, se mândrește cel care o vinde. 81.294 de kilometri a parcurs cu mașina.

Domnul Rudi povestește că a schimbat discul de ambreiaj, placa de presiune și rulmentul. În rest, totul este original la mașină. Totul, mai puțin oglinzile. Proprietarul i-a pus oglinzi de Dacia 1310, dar îi oferă cumpărătorului și oglinzile originale. Și becul din portbagaj este încă funcțional. Mașina a fost parcată toată viața ei numai în garaj.

Dacia 1300 cu vârstă respectabilă pornește la sfert de cheie. Cabina e curată, iar unicul proprietar nu este fumător. Scaunele sunt îmbrăcate în huse multicolore lucrate manual, iar pe scaunul șoferului sunt mai multe perne, pentru că acesta nu este reglabil și pe înălțime.

Domnul Rudi îi dă noului proprietar și cheia de rezervă. Două chei a primit în 1979, odată cu mașina pe atunci nou-nouță.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide