Dacia a anunțat o creștere a vânzărilor pe piața franceză

Autor: George Cristea 03 iul. 2020 Știri auto
Dacia a anunțat o creștere a vânzărilor pe piața franceză

Dacia a anunțat o creștere a vânzărilor pe piața franceză, pentru prima oară după declanșarea pandemiei. Creșterea vine după o perioadă de mai multe luni de scădere accentuată a livrărilor.

Dacia a înregistrat luna trecută pentru prima dată în 2020 o creștere a înmatriculărilor de autovehicule noi pe piața franceză. Avansul vine în contextul în care în intervalul ianuarie-mai marca autohtonă a punctat numai scăderi de două cifre. De altfel, scăderea Dacia a fost dictată de piață, vânzările de mașini din Franța fiind practic blocate în lunile martie și aprilie.

În iunie, înmatriculările de autoturisme Dacia au crescut, în Franța, cu 8,1% în condițiile în care piața auto locală a urcat cu numai 1,2%. Prin urmare, cota de piață a mărcii românești a fost de 5,5% în luna iunie, și de 4,6% în primul semestru. Dacia a înmatriculat 16.574 de autoturisme în luna iunie, ceea ce o poziționează pe locul 4 în topul vânzărilor din Franța, ca producător. Tot pe locul 4 s-a clasat și Sandero în topul modelelor (9.143 de unități), acesta fiind urmat pe poziția a noua de Duster, cu 5.278 de mașini.

Nu numai Dacia a anunțat creștere: Care este situația pe piața auto franceză?

Cu un număr de 233.820 de mașini noi înmatriculate în iunie 2020, piața franceză înregistrează unul dintre cele mai bune rezultate din ultimii ani. Creșterea de 1,2% pare modestă, dar este a doua cea mai bună lună iunie din toate timpurile pentru piața auto franceză, după iunie 2018. Creșterea înmatriculărilor a fost stimulată de bonusurile acordate de guvernul francez pentru achiziția de mașini nepoluante.

Începând cu luna martie, Franța, alături de întreaga Europă, a fost puternic lovită de pandemia de COVID-19. Dacă în România chiar și în timpul stării de urgență centrele auto au rămas deschise, în Franța, Italia sau Spania, unele dintre cele mai mari piețe europene pentru Dacia, acestea au fost închise, motiv pentru care practic și vânzarea de mașini a fost sistată. Astfel, în lunile care au urmat, vânzările s-au apropiat de zero, iar înmatriculările au scăzut cu 80%, respectiv 90% în martie şi aprilie. Odată cu relaxarea însă, scăderea s-a redus în mai la 51%, iar iunie a adus prima creștere.

Mașinile Dacia sunt foarte apreciate de francezi, care le consideră modele fiabile și sigure, care sunt oferite la un preț corect. Acest lucru a fost confirmat de JD Power, unde Dacia a ocupat o poziție neașteptat de bună. Marca românească se pregătește de lansarea unei noi generații a modelelor Logan și Sandero, ceea ce îi va consolida, cu siguranță, poziția pe piață.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide