EXCLUSIV – Dacia Logan III, surprinsă în teste de fotografii Promotor

Autor: ProMotor 09 iun. 2020 Știri auto

Numărătoarea inversă a început! Dacia Logan se află pe ultima sută de metri înaintea prezentării oficiale. Fotografii Promotor au surprins în exclusivitate modelul camuflat, ieșit în teste pe drumurile publice din România.

GALERIE FOTO

Cel mai accesibil sedan din Europa a intrat în ultima fază a dezvoltării. Echipele de ingineri de la centrul de testare Titu fac ultimele setări înainte de a da undă verde pentru prezentarea oficială a modelului construit la Mioveni și ulterior, pentru ca modelul să intre în producția de serie.

Aproximativ 30 de prototipuri a construit Dacia pentru această etapă a testării. Unele dintre acestea au ieșit pe drumurile publice. Mai mulți șoferi le-au văzut în trafic.

Fotografii Promotor au surprins mașina în zona centrului de testare, unul dintre cele mai importante construite de Renault, dar și în apropierea uzinei de la Mioveni. Prototipul poartă camuflajul specific monocrom, dar și mai multe bandouri monate pe caroserie, atât pe laterale, cât și pe capotă, de către cei de la Dacia, pentru a-i deruta pe cei care observă mașina în trafic.

Dacia Logan III Promotor
Dacia Logan III, pe ultima sută de metri înaintea prezentării oficiale

GALERIE FOTO

În ciuda formei bizare pe care o are prototipul camuflat, se poate observa că viitoarea generație Logan va primi faruri înguste, care flanchează o grilă nouă, asemănătoare cu cea pe care o știm de la Dacia Duster.

Mașina își va păstra proporțiile și, cel mai probabil, și volumul oferit de portbagaj va fi la fel de generos. Actuala generație măsoară 4.358 mm în lungime, 1.994 mm în lățime și 1.517 mm în înălțime, iar ampatamentul este de 2.635 mm. Portbagajul oferă un volum de 510 litri, acesta ajungând la 1.257 litri atunci când bancheta este rabatată. Garda la sol este de 145 mm și – conform fotografiilor realizate de echipa Promotor – aceasta va rămâne relativ la fel.

Când va fi gata Dacia Logan III?

Renault programase dezvăluirea oficială a viitoarei Dacia Logan pentru această toamnă, la Salonul Auto de la Paris. Evenimentul a fost însă amânat, din cauza pandemiei de coronavirus. Presa franceză speculează o nouă pistă: Logan III ar putea fi dezvăluit, ca și Sandero III, în această vară. Dacia nu mai are niciun motiv să aștepte toamna, iar schimbul de generații trebuie să se realizeze cât mai repede.

Astfel, mașina va ajunge în showroom spre sfârșitul acestui an, iar primii clienți o vor primi la începutul anului viitor.

Dacia Logan III, platformă nouă, propulsii noi

Viitoarea generație a sedanului construit la Mioveni a pornit în cursă pentru a cuceri noi clienți. Pentru ca acest lucru să se întâmple, Renault a rezervat pentru Dacia o serie de elemente moderne, cu care sunt echipate și modelele producătorului francez.

Mașina va primi o platformă nouă, care va fi o versiune simplificată a platformei CMF-B, pe care sunt construiți “frații” francezi, Renault Clio și Renault Captur.

Dacia Logan III camuflata Promotor
Inginerii efectuează ultimele setări înainte de a da undă verde noii generații Dacia Logan

Își va face apariția în gamă un nou motor pe benzină, de un litru. Modelul va fi disponibil în continuare și cu populara motorizare 1.5 dCi. Ca și în cazul lui Clio și Captur, noua platformă permite și implementarea unui sistem de propulsie hibrid. Sunt însă, șanse mici ca Logan hibrid să fie disponibil din momentul lansării, așa că clienții pot miza pe această versiune, cel mai probabil, începând de anul viitor.

Dacia Sandero III, braț la braț cu Logan III

Și Dacia Sandero este testată, în această perioadă, pe drumurile publice din România. Cititorii ne-au trimis imagini cu mașina rulând în diverse zone ale țării. Terenurile de joacă ale lui Sandero par să fie Titu, autostrada București-Pitești, dar și șoseaua de centură a Timișoarei.

Și Dacia Sandero III va fi dezvăluită mai rapid decât programase inițial Renault. Astfel, sunt șanse mari să o vedem tot în această vară.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Promotor



Comentarii
Inchide