Dacia anunță oficial că motorul hibrid cu care va fi echipat noul Jogger va fi produs la Mioveni

Autor: Adrian Somai acum 2 luni Știri auto

Pentru o vreme s-a crezut că noul Jogger Hybrid va fi produs în Turcia, la Bursa, însă ultimele informații venite din partea oficialilor constructorului român ne arată că automobilul va fi produs integral în cadrul uzinei Dacia din țară. Șefii Dacia au anunțat astăzi în premieră că motorul cu care va fi echipat acest model va fi produs în Uzina Mecanică Dacia.

Producătorul român cu sediul principal la Mioveni va începe să asambleze începând cu anul viitor primul său automobil hibrid. Acest Jogger Hybrid urmează să fie echipat din punct de vedere tehnic cu un motor complex, care are la bază o unitate pe benzină și alte două motoare electrice. Inițial s-a crezut că motorul ar urma să fie produs în Turcia, acolo unde este fabricat și propulsorul E-Tech cu care este echipat Renault Clio. Din fericire însă pentru țara noastră, Denis le Vot, CEO-ul Dacia, a anunțat recent că motorul va fi produs în cele din urmă chiar în România.

Același Denis le Vot a adus în discuție și viitorul automobil electric Dacia, despre care a spus că va fi produs fie în România, fie în Maroc. Bineînțeles, această decizie va fi luată în funcție de profitabilitatea pe care o va oferi fiecare dintre cele două locații de producție.

Renault nu se va împărți în două

În ultimele săptămâni au apărut pe piață tot felul de zvonuri legate și de planul grupului francez de creare a unor noi entități care să preia o parte din activitățile de producție a mașinilor electrice, pe de o parte, și a motoarelor termice, de cealaltă parte. Încercând să liniștească apele, le Vot și Senard au susținut că mai multe detalii în acest sens vor apărea peste o lună, în data de 8 noiembrie. Ce este cel mai important însă a fost subliniat de Dominique Senard, care a transmis foarte clar că “Renault nu se va împărți în două”.

Sursa: Profit

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Promotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Îmi plac mașinile și sunt mereu la curent cu ultimele noutăți din domeniu. Sunt cel mai fericit atunci când călătoresc și am șansa de a cunoaște oameni, obiceiuri și locuri noi din lumea întreagă. Nu am studiat jurnalismul, însă mi-a plăcut dintotdeauna să scriu și să ofer informații ... citește mai mult

Comentarii
Inchide