Dacia Duster 2023 la testul elanului. Cum se descurcă SUV-ul românesc pe probele dinamice – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 24 iul. 2023 Știri auto

Dacia Duster 2023 a fost supusă la câteva probe dinamice, printre care și testul elanului. Cât de stabil este SUV-ul produs la Mioveni?

Ce-a de-a doua generație de Duster se bucură de multă popularitate printre clienții români și nu numai. SUV-ul românesc generează cifre bune de vânzări și în restul piețelor europene. În 2022, Dacia a operat un mic facelift întregii sale game de modele, introducând ceea ce compania numește New Brand Identity, schimbare care a adus o nouă emblemă, câteva materiale noi și culori schimbate.

Dusterul actual se apropie de finalul carierei. Știm că în 2024 vom avea o nouă generație bazată pe o nouă platformă tehnică, cu design inspirat din conceptul Bigster și tehnologii noi. Până atunci, cei de la km.77.com au testat Dacia Duster pe câteva probe dinamice, cum ar fi cea de slalom și testul elanului.

Cum se descurcă Dacia Duster 2023 la testul elanului?

Mașina folosit în cadrul testului a fost un Duster echipat cu motorul de 1,3 litri și 150 CP, cuplat la o transmisie automată cu 6 trepte. Mașina a fost dotată cu jante de 17 inch, încălțate cu anvelope Continental EcoContact 6, nu cele mai aderente anvelope de piață, fiind axate mai mult pe eficiență și confort.

Prima probă a reprezentat un slalom, iar Dacia Duster a dat dovadă de destul de mult ruliu. Nici anvelopele axate pe economia de carburant nu au ajutat mașina prea mult, deoarece a început să piardă aderența, iar sistemele mașinii au început să taie din puterea motorului. Duster a parcurs traseul de slalom în 27,6 secunde, cu doar 3 zecimi mai rapid decât Dacia Spring.

Nici la testul elanului nu a excelat SUV-ul autohton. Intrarea inițială a fost făcută la 76 km/h, ceea ce a rezultat în subvirare și o intervenție acută a sistemelor de stabilitate ale mașinii. A doua încercare a fost mai bună. Intrarea inițială a avut loc la 71 km/h, dar mașina a continuat să subvireze, iar controlul stabilității a intervenit destul de puternic.

Jurnaliștii nu au fost mulțumiți de suspensia foarte moale, fapt care generează un ruliu pronunțat, de direcția imprecisă, dar și de sistemele foarte sensibile. Întregul clip poate fi vizionat mai jos:

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: km.77.com YouTube


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide