Dacia Duster cu noua grilă și Bigster, filmate împreună. Cele mai frumoase SUV-uri românești – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 24 dec. 2022 Știri auto

Dacia Duster a primit o actualizare, iar acum a fost filmată lângă fratele său mai mare. Noul SUV Dacia se va lansa în anii următori.

Odată cu schimbarea identității de brand a companiei Dacia, brandul românesc a adus schimbări de ordin estetic modelelor din gama sa. Toate mașinile sale, de la Spring la Duster, au primit elemente noi de design.

Am putut vedea deja noua Dacia Duster și actualizările pe care le-a primit. Nu sunt modificări de ordin tehnic, dar există câteva elemente care diferențiază aceste modele actualizate de cele precedente: grila frontală, noile culori, emblema nouă, ca să numim câteva dintre diferențe.

Dacia Duster apare lângă viitorul SUV Dacia

Într-un nou videoclip, Dacia Duster a fost filmată alături de fratele său mai mare, Bigster. După cum știm, Bigster va fi un vehicul mai mare decât Duster. Materialul a fost publicat pe canalul Cata Cars, un canal de YouTube din Elveția.

Fratele mai mare al lui Duster a fost anunțat în anul 2021. La începutul acestui an, conceptul lui Bigster a fost prezentat în România. Bigster ar trebui să intre în producția de serie cel târziu în anul 2025.

Noul SUV va fi construit pe platforma CMF-B, o platformă modulară folosită și de Renault Captur sau Arkana. Mașina are un aspect robust, cu proporții bine definite. Conform celor spuse de Dacia, 90% din acest concept va fi adus pe versiunea finală. Mai multe imagine puteți găsi aici.

Noul SUV ar putea primi sisteme de propulsie hibride sau plug-in hibride. Date fiind regulile din ce în ce mai stringente, și Dacia trebuie să se conformeze cu vremurile actuale.

Bigster nu va fi primul hibrid de la Dacia

Titlul de prim hibrid al producătorului autohton îi va reveni lui Jogger. Dacia a anunțat recent că listele pentru comenzi se vor deschide în luna ianuarie, iar primele mașini vor fi livrate în martie. Jogger Hybrid dispune de un sistem de propulsie hibrid format dintr-un motor pe benzină de 1,6 litri și două motoare electrice. Puterea totală este de 140 CP, iar Dacia declară că mașina poate parcurge peste 900 de kilometri cu un singur plin de combustibil.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Cata Cars Youtube, ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide