Dacia Duster – Demonstrație de forță în off-road. VIDEO

Autor: Elena Luchian 05 oct. 2020 Știri auto

Noile Dacia Logan, Sandero și Sandero Stepway sunt acum în prim plan, așa că Duster nu mai este, cel puțin pentru moment, vedeta din portofoliul producătorului român. Dar în timp ce noile modele își trăiesc momentul de glorie, Duster își face de cap în off-road.

GALERIE FOTO

Cea de-a treia generație a modelelor Logan, Sandero și Sandero Stepway este modernă și foarte bine echipată. Dar Dacia Duster nu acceptă rolul de vioara a doua. Așa că își demonstrează abilitățile în afara asfaltului, inegalabile în segmentul său, într-un montaj realizat de Dacia Duster Trails, comunitatea pasionaților de aventuri la volanul SUV-ului românesc.

În cele peste 11 minute ale clipului, Duster înfruntă noroaie, zăpadă, pante și rampe abrupte, ca un off-roader veritabil.

Cei de la Dacia Duster Trails le reamintesc fanilor că modelul, pe lângă garda mare la sol de 210 milimetri, vine cu o serie de propuneri generoase. Încă are în gamă motorul diesel la care Logan, Sandero și Sandero Stepway au renunțat. Dar are și motorul turbo pe benzină de 1,33 litri cu 150 de cai putere în versiune de top. Este un motor care face Duster-ul cea mai puternică Dacia construită vreodată.

Faptul că Duster e o mașină ușoară, având o masă proprie cuprinsă între 1.191 și 1.275 de kilograme, în funcție de motorizare și echipare, o ajută considerabil pe terenuri grele.

Dacia Duster, de la egal la egal cu off-roadere pur-sânge

Filmările arată și solidaritatea manifestată de posesorii de Duster, care se unesc la greu pentru a-și scoate mașinile din impas. Iar când vine vorba de alte modele, considerate off-roadere pur-sânge, mașina românească nu bate în retragere. Clipul arată Duster-ul alături de modele ca Nissan Patrol.

În iarna anului trecut, am văzut mașina construită la Mioveni luându-se la întrecere cu un Audi Q5 cu tracțiune integrală quattro, dar și cu un Volkswagen Tiguan cu sistem 4Motion.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide