Dacia Duster e mai ieftină în Germania decât în România și are mai multe dotări

Autor: Radu Țuțulan 01 aug. 2023 Știri auto

Cu toate că Dacia Duster se fabrică în țara noastră, prețul de vânzare al variantei de bază, Expression, este mai mic în Germania decât în România, iar varianta de export are și mai multe dotări decât cea comercializată la noi.

Dacia Duster se comercializează în țara noastră în patru versiuni diferite de echipare: Expression, Journey, Journey+ și Extreme.

Cea mai scumpă variantă, Extreme, are un preț de pornire de 24.900 de euro și este dotată cu un motor pe benzină de 1.3l, care dezvoltă 150 CP și 250 Nm și oferă tracțiune 4×4. Are în dotare 42 de echipamente de siguranță și asistență la conducere. Printre acestea se numără ABS, ESP, Multiview camera, Cruise control, AFU, airbag tip cortină față și spate, faruri cu aprindere automată, șamd.

În plus, se pot adăuga alte 27 de echipamente opționale, precum suport de biciclete, trepte, protecții laterale, camera supraveghere trafic, portbagaj rigid pentru pavilion și altele, în valoare totală de aproximativ 4.500 de euro. Și dacă adăugăm încă 460 de euro pentru a alege altă culoare în afară de alb, prețul total al acestui Duster, de top, complet echipat, se apropie de 30.000 de euro (29.911 euro).

Cât costă cel mai scump Duster în Germania

Aceeași variantă Extreme, cu aceeași echipare de top, fără nicio dotare suplimentară, costă în Germania 24.550 euro. Și are în plus față de ”fratele” din România un kit de mobilitate (compresor 12 V și etanșant pentru anvelope), 3 ani de actualizări gratuite ale hărților, un mic sistem frigorific, conducte de încălzire spate pentru picioare și kit de integrare smartphone. Dacă adăugăm și o altă culoare decât cea de bază și alegem și toate opțiunile suplimentare din cele 31 oferite, ajungem la un cost suplimentar de aproximativ 4.100 de euro.

Așadar, cel mai scump Duster, cu toate opțiunile și dotările pe care Dacia le poate oferi, costă în Germania aproximativ 28.650 de euro. Are mai multe extraopțiuni și dotări de bază decât varianta comercializată în România, dar costă cu aproape 1.500 de euro mai puțin.

Cea mai ieftină Dacia Duster

Cea mai ieftină Dacia Duster este varianta Expression, care se comercializează în România cu un preț de pornire de 17.900 de euro. Are un motor de 1000 cc, turbo, care funcționează cu benzină și GPL, capabil să producă 90 CP, ce oferă însă doar tracțiune față.

Varianta de bază din România are 33 de dotări care sunt incluse în această variantă, printre care: geamuri electrice față-spate, proiectoare ceață, senzori de parcare, sistem de monitorizare a presiune în pneuri, airbag cortină față-spate, aer condiționat cu reglare manuală sau faruri cu aprindere automată.

Desigur, Dacia oferă aceleași extraopțiuni, în valoare de aproximativ 4.500 de euro și schimbarea culorii ”de fabrică” în schimbul altor 460 de euro.

În total, dacă adăugăm toate extraopțiunile și vopseaua preferată, această variantă ”ieftină” de Duster va costa aproape 23.000 de euro (22.810 euro).

Cel mai ieftin Duster din Germania

Prețul de listă al celui mai ieftin Duster care se comercializează în Germania este de 16.900 de euro. Are 40 de dotări incluse în acest preț, printre care: ABS, ESP, senzor de lumină, aer condiționat manual, ladă frigorifică, conductă încălzire spate pentru picioare, ș.a.

Pot fi adăugate numeroase extraopțiuni dintre cele 33 oferite de Dacia, precum cârlig de remorcare, portbagaj pentru plafon sau bare de protecție, care ar adăuga încă aproximativ 4.500 de euro prețului final. Și dacă adăugăm în 650 de euro pentru a vopsi mașina în altă culoare decât cea albă, atunci prețul acestui Duster ”de bază” va ajunge la puțin peste 22.000 de euro.

Așadar, cu aproape 1.000 de euro mai ieftin decât un Duster similar, vândut românilor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide