Dacia Duster electrică – imaginile au ajuns pe internet!

Autor: David Andrei 15 apr. 2021 Știri auto

Dacia a construit un Duster electric, iar modelul arată SF! Este doar o utopie. Dacia electrică este rodul imaginației unui artist digital!

GALERIE FOTO

Dacia a lansat Spring, cel mai accesibil model electric disponibil pe piața europeană și a provocat Springmania. Ultimele cifre comunicate de Dacia menționează 9.300 de precomenzi în contul mașinii cu emisii zero.

Popularitatea de care se bucură Spring a aprins imaginația fanilor brand-ului, care își doresc și alte modele electrice. Un Duster electric cu logo Dacia este pe lista lor. Este foarte clar însă, că nu se va întâmpla prea curând. Dar acest lucru nu l-a împiedicat pe un artist digital, care folosește user-ul “Me Liviu” pe Behance.net, să creeze o mașină cu look SF!

Dacia Duster electrică pe care el a creat-o nu mai are grilă, ci o suprafață plană, care pare să integreze senzori. Logo-ul din partea frontală este glisant, similar cu ceea ce vedem la Spring, și ascunde priza de încărcare.

Liviu și-a imaginat o mașină cu o semnătură luminoasă complet diferită față de ceea ce prezintă modelele Dacia la această oră, iar bara față integrează prize de aer pentru o aerodinamică superioară.

Stopurile par inspirate de cele folosite de noile Logan, Sandero și Spring și imită forma literei “Y”.

Portiere cu mânere escamotabile, un stop de frână montat în eleronul construit în continuarea acoperișului și jante cu aspect concave fac parte din meniu.

Dacia Duster electrică – Producătorul român nu are o asemenea versiune în plan

Dacia nu are intenția de a aduce o versiune electrică în gama Duster prea curând. Este exclus ca acesta să apară odată cu facelift-ul celei de-a doua generații. Platforma B0, folosită pentru SUV-ul construit la Mioveni, nu suportă acest tip de propulsie.

Abia la generația viitoare, când Duster va face trecerea la platforma CMF-B, ne putem aștepta la o versiune hibridă, care să preia sistemul de propulsie E-Tech de la Renault Captur sau Renault Clio.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide