Dacia Duster este al treilea cel mai bine vândut SUV subcompact din Europa

Autor: Ionuț Vîlciu 14 aug. 2023 Știri auto

Dacia Duster continuă să aibă cifre de vânzări consistente pe plan european. În primele 6 luni ale acestui an, modelul românesc a fost al treilea cel mai bine vândut SUV în Europa.

Dacia Duster, SUV-ul construit la uzinele Dacia de la Mioveni, a fost al treilea cel mai bine vândut SUV de clasă B din Europa, fiind și cel mai cumpărat SUV de către clienții persoane fizice, conform Profit.ro.

Cele mai noi date furnizate de JATO Dynamics și Data Force relevă că Dacia Duster a fost al treilea cel mai vândut model la nivel european în primele 6 luni ale anului 2023. Până la începutul lunii iulie, SUV-ul a fost vândut pe piața din Europa în 87.000 de unități. De asemenea, datele comunicate de Dacia relevă că SUV-ul a fost vândut la nivel global în 111.900 de exemplare, în primele 6 luni ale acestui an. Față de aceeași perioadă din 2022, SUV-ul Duster a înregistrat o creștere de 13 procente la nivel global.

Dacia Duster se numără printre cele mai vândute SUV-uri din Europa

SUV-ul românesc a fost surclasat în clasa sa doar de Volkswagen T-Cross și de Toyota Yaris Cross, ca urmare a unui avans de 18 procente. Mai mult decât atât, conform datelor oferite de Renault Group, Duster s-a vândut în 137.600 de unități, sub siglele ambelor branduri, Dacia și Renault, în cele șase luni, în creștere cu aproape 10%.

Cel de-al doilea SUV produs în România, Ford Puma, care este construit la uzina Ford Otosan de la Craiova, a reușit să totalizeze 77.400 de unități, după o creștere de numai 5%, care i-a asigurat însă modelului de la Craiova locul 5 între cele mai vândute SUV-uri subcompacte.

În total, cele două modele au adus vânzări de peste 150.000 de unități, cele mai multe fiind exportate pe alte piețe decât cea din România. Celelalte SUV-uri populare din Europa au fost Peugeot 2008, Renault Captur, VW T-Cross, Opel Mokka, Hyundai Kona și Seat Arona, pe pozițiile următoare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Dacia


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide