Dacia Duster facelift, surprinsă în teste în Rusia. Când poți să o comanzi?

Autor: David Andrei 29 oct. 2020 Știri auto

Dacia Duster facelift a fost surprinsă în teste în Rusia. Presa franceză a publicat o imagine în care apar două prototipuri camuflate.

GALERIE FOTO

Grupul Renault desfășoară, la această oră, testarea prototipurilor Dacia Duster facelift. Două astfel de prototipuri au fost surprins pe o stradă din orașul Tolyatti din regiunea Samara din Rusia.

Modelul poartă camuflaj în partea frontală și în partea posterioară, dar și pe aripi. Doar portierele sunt lăsate la vedere. Nici acestea, nici spatele nu par să fi suferit modificări majore, dar nu putem spune cu exactitate dacă mașinile fotografiate au designul final al versiunii facelift.

În orice caz, Dacia vizează schimbări minore. Modificările radicale sunt rezervate celei de-a treia generații a SUV-ului care se construiește la Mioveni.

Sunt astfel șanse mici ca Duster facelift să primească faruri și stopuri noi, care să imite semnătura luminoasă a noilor modele Logan, Sandero și Sandero Stepway, dezvăluite în această toamnă.

Își vor face apariția în gamă culori exterioare noi, dar și jante cu design nou. La bord se va regăsi noul ecran tactil e 9,3 inci, preluat din gama Renault, care va reda un nou sistem multimedia.

Ce motoare se vor regăsi în gama Dacia Duster facelift?

Dacia Duster facelift va păstra platforma B0. Aceasta nu permite implementarea tehnologiei plug-in hybrid E-Tech, așa că ne așteptăm ca SUV-ul să păstreze gama de motorizare. Rămâne sub semnul întrebării prezența motorului 1.5 dCi, pe care Grupul Renault intenționează să-l tragă în curând pe linie moartă. Surse neoficiale confirmă că acesta va fi disponibil și la Duster facelift.

Clienții vor mai putea alege motorul turbo de 1,33 litri cu 130, respectiv 150 de cai putere. Dacia ar putea pregăti și un sistem micro-hibrid, în compania unităților 1.0 TCe și 1.3 TCe, scriu francezii de la MotorActu. Când Duster facelift va ajunge în showroom, cei interesați vor putea alege în continuare SUV-ul cu rezervor de GPL.

Viitoarea Dacia Duster facelift va fi dezvăluită oficial anul viitor. Cel mai probabil, românii o vor putea comanda în prima parte a anului 2022.

Citește și:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide