Dacia Duster Mat Edition: versiune specială cu 150 de cai putere și vopsea mată

Autor: Adrian Somai 18 oct. 2022 Știri auto

Salonul Auto de la Paris, cel mai important eveniment al toamnei din lumea auto, ne aduce o surpriză importantă din partea celor de la Dacia. Este vorba despre versiunea specială Duster Mat Edition, echipată cu o motorizare de 150 de cai și prezentată într-o vopsea mată. Producția acestei ediții speciale este limitată la câteva sute de exemplare.

Așa cum subliniază și numele, versiunea Duster Mat Edition se remarcă în primul și în primul rând prin vopseaua mată Grey Connect utilizată la exterior de designerii producătorului român cu sediul la Mioveni. Încercând să realizeze un contrast care să o facă și mai vizibilă în mulțime, cei de la Dacia au ales niște jante cu dimensiuni de 17 inci, o antenă și niște capace ale oglinzilor finisate în negru lucios.

Trebuie să recunoaștem, Duster Mat Edition chiar arată foarte bine din punct de vedere al înfățișării exterioare. În plus, este primul model care primește o astfel de vopsea mată din partea celor de la Dacia. 

Versiunea Duster Mat Edition este complet echipată, fiind dotată printre altele cu un sistem de climatizare automată, Media Nav cu ecran tactil cu diagonală de 8 inci, cameră multi-view și card hands-free.

Plasarea comenzilor este planificată pentru 2023

La capitolul tehnic, trebuie spus faptul că versiunea Mat Edition este disponibilă exclusiv cu o unitate de motorizare TCe cu capacitate de 1.3 litri, capabilă să dezvolte 150 de cai putere. Transmisia este asigurată prin intermediul unei cutii automate EDC, cu dublu ambreiaj.

Prea multe despre producția acestei versiuni nu se știu încă, cei de la Dacia preferând să anunțe numai că această versiune specială Mat Edition va fi replicată în doar “câteva sute de exemplare”. Mai știm, de asemenea, că cei interesați de această versiune vor putea plasa comenzi începând din prima parte a anului viitor. Din păcate, până la această oră nu avem informații nici despre prețul pe care îl va avea această versiune specială Duster Mat Edition.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Dacia


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide