A plecat cu Dacia Duster pe munte câteva zile. Cum și-a organizat mașina ca să poată dormi în ea?

Autor: David Andrei 04 aug. 2020 Știri auto

Un tânăr pasionat de escapade montane pe bicicletă a decis să plece cu Dacia Duster într-o aventură pentru câteva zile. Acesta și-a modificat mașina în așa fel încât să nu mai aibă nevoie de cort.

GALERIE FOTO

Italianul Andrea Brusasca a vrut să ajungă la Lacul Monastero, aflat în Munții Alpi, la o altitudine de 1.992 de metri. Știa că mașina lui, un Duster cu tracțiune integrală 4WD, este capabilă să urce. Dar nu ar fi vrut să doarmă iarăși în cort. Așa că, pentru a putea dormi în mașină, trebuia să-și modifice Dacia.

Înainte de a trece la treabă, tânărul a realizat, pentru început, un proiect. Astfel, patul său improvizat în portbagaj urma să aibă o lățime de 97 de centimetri, o lungime de 195 de centimetri și înălțime de 15 centimetri. A decis să nu-l facă mai înalt pentru a nu reduce prea mult spațiul rămas între suprafața de dormit și plafonul mașinii.

Andrea a folosit bucăți de lemn, a măsurat, a tăiat, a înșurubat pentru a construi, pentru început, cadrul patului care avea să fie montat în portbagaj și peste spătarul banchetei rabatate. A montat și balamale, pentru ca patul lui improvizat să se poată plia la nevoie.

Pentru a nu anula complet spațiul de depozitare, tânărul a improvizat sertare. Într-unul dintre ele are o plită, pentru ca, în zilele petrecute pe munte, să aibă mâncare caldă.

Italianul și-a creat singur și salteaua, alcătuită din patru bucăți identice, și-a pus acolo și perne și acum este gata de drum.

Creatorul camper-ului Dacia Duster anunță: “Aceasta este versiunea 1.0. Cu siguranță, vor exista îmbunătățiri!”

VIDEO:

Dacia Dokker, transformată în rulotă

În urmă cu aproximativ o lună, o companie spaniolă a prezentat o Dacia Dokker transformată în rulotă.

O bucătărie improvizată, un duș, o măsuță și două scaune și evident, spațiu de dormit, au încăput toate la bordul mașinii românești.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide