Dacia în TOP 5 cele mai vizionate mașini la testele de siguranță Euro NCAP în 2022 – VIDEO

Autor: Adrian Somai 26 ian. 2023 Știri auto

Siguranța este din ce în ce mai importantă în industria auto, majoritatea constructorilor auto importanți investind masiv în această direcție în ultimii ani.

Testele de siguranță realizate de EuroNCAP s-au transformat de-a lungul timpului într-un reper demn de luat în seamă la acest capitol. Pe de altă parte, și atenția șoferilor la acest aspect a crescut, tot mai mulți clienți interesați să cumpere un anume model interesandu-se mai întâi despre rezultatele obținute de acesta în cadrul testelor de siguranță. În plus, atenția s-a mutat în ultima vreme în direcția mașinilor electrice.

Modelele Dacia nu s-au descurcat deloc bine la aceste teste de siguranță în 2022, atât Spring, cât și Jogger obținând doar o stea de la cei de la EuroNCAP. Totuși, trebuie remarcat interesul din partea publicului pentru modelele construite de Dacia, clipurile publicate de EuroNCAP cu modelele romanești fiind printre cele mai vizionate în 2022.

Renault Zoe

Renault Zoe nu a obținut cele mai bune rezultate în cadrul testelor de siguranță, specialiștii de la EuroNCAP acordandu-i un punctaj de doar 43% în ceea ce privește protecția pasagerilor adulți în cazul producerii unui accident, respectiv de 52% în ceea ce privește protecția pasagerilor minori în cazul producerii unui accident. Mai mult, sistemele de siguranță dispuse de francezi pe modelul Zoe au fost notate cu un scor de doar 14%. În aceste condiții, Renault Zoe nu a primit nici măcar o stea în urma testelor de siguranță.

VIDEO:

Mercedes-EQ EQS

Mercedes-EQ EQS s-a descurcat foarte bine în cadrul testelor, obținând un punctaj de 96% în ceea ce privește protecția pasagerilor adulți în cazul producerii unui accident, respectiv de 91% în ceea ce privește protecția pasagerilor minori. Astfel, Mercedes-EQ EQS a primit cinci stele în urma testelor de siguranță EuroNCAP.

VIDEO:

Tesla Model Y

Model Y a fost un alt performer al anului 2022 în cadrul testelor de siguranță EuroNCAP, obținând tot un scor maxim de cinci stele. Mai exact, avem un scor de 97% în ceea ce privește protecția pasagerilor adulți în cazul producerii unui accident, respectiv de 87% în ceea ce privește protecția pasagerilor minori.

VIDEO:

Dacia Spring

Modelul constructorului de la Mioveni nu a primit decât o stea în cadrul testelor EuroNCAP, obținând punctaje destul de slabe la mai toate capitolele. Spring a primit un scor de 49% în ceea ce privește protecția pasagerilor adulți în cazul producerii unui accident, respectiv de 56% în ceea ce privește protecția pasagerilor minori. Sistemele de siguranță au fost notate cu un scor de doar 32%.

VIDEO:

Dacia Jogger

Nici Dacia Jogger nu i-a impresionat mai tare pe cei de la EuroNCAP, obținând tot o stea. Rezultatele sunt însă ceva mai bune decât cele pe care le-a avut Spring: 70% pentru protecția pasagerilor adulți în cazul unui accident, 69% pentru protecția pasagerilor minori, respectiv 39% pentru sistemele de siguranță.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Captura Video YouTube - EuroNCAP


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide