Dacia începe anul în forță – Sandero este cea mai înmatriculată mașină în Europa

Autor: Ionuț Vîlciu 01 apr. 2024 Știri auto

Dacia este lider la înmatriculări în Europa în primele două luni din 2024. Cât de bine se vinde Dacia Sandero pe Bătrânul Continent?

Producătorul auto autohton a pornit în noul an cu cifre bune de înmatriculări, surclasând modele de Toyota și Volkswagen, Sandero fiind ceea mai populară mașină în Europa pe primele două luni din 2024.

Potrivit Economica.net, Dacia Sandero, modelul mărcii românești care s-a impus și anul trecut, clasându-se pe locul 2 în clasamentul înmatriculărilor europene, a ocupat primul loc în clasamentul înmatriculărilor din Europa cu 20.790 de unități în primele două luni din 2024. Modelul subcompact de la Dacia a fost urmat pe podiumul lunii februarie de Tesla Model Y, cu 19.760 de unități și Volkswagen Golf, cu 19.490 unități.

Dacia Sandero este cea mai bine vândută mașină în Europa

În lina ianuarie a acestui an, Dacia Sandero a fost liderul clasamentului european, cu 25.038 de unități înmatriculate, fiind urmată de Volkswagen Golf și Toyota Yaris Cross. Până la finalul lunii februarie, au fost înmatriculate 45.835 de exemplare ale modelului Dacia Sandero. Pe poziția a doua s-a clasat Volkswagen Golf, cu 38.053 de unități, iar ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de Peugeot 208, cu 34.962 de unități.

Dacia Duster, model produs, deocamdată, exclusiv la Mioveni, ocupă după primele două luni locul 11, cu 26.821 de unități. În același context, celălalt crossover asamblat exclusiv în România, Ford Puma, a fost achiziționat de 25.120 de europeni, fapt ce îl plasează pe locul 14. Probabil că vom vedea o creștere a cererii pentru Dacia Duster, dat fiind faptul că producătorul a deschis comenzile pentru noua generație, iar primele exemplare urmează să ajungă la clienții în vara acestui an.

În clasamentul mărcilor, după primele două luni din 2024, Dacia ocupă poziția a opta. Liderul absolut a fost Volkswagen, producătorul german fiind urmat de Toyota, Skoda, Peugeot, BMW, Mercedes-Benz și Audi.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide