Dacia Jogger: Best Family Car la Autocar Awards 2023

Autor: Bogdan Bârliga 01 mai 2023 Știri auto

Dacia face senzație în Marea Britanie și primește tot mai multe laude din partea publicațiilor auto consacrate din UK. Modelul Jogger a fost analizat recent de Autocar și jurnaliștii britanici au decis să acorde autoturismului produs la Mioveni titlul de Best Family Car pentru acest an.

După prezentarea de la Salonul Auto de la München din toamna anului 2021, Dacia Jogger s-a impus în scurt timp drept cel mai accesibil break pentru cu 7 locuri de pe piață. La finalul lunii martie Dacia anunța că a produs deja 100.000 de unități Jogger la Mioveni, iar noua motorizare hybrid este un argument solid pentru achiziție.

Noul premiu acordat de Autocar completează lista titlurilor obținute până acum de Dacia Jogger: Best Value Car acordat în 2022 de publicația britanică Business Car, Golden Steering atribuit de Auto Bild și premiul Mașina Anului 2023 acordat de publicația franceză L’Argus.

Jurnaliștii de la Autocar susțin că modelul românesc oferă tot spațiul și utilitatea de care are nevoie o familie numeroasă și tot acest pachet este oferit cu un preț rezonabil. În plus al treilea rând de scaune chiar poate fi folosit așa cum trebuie și Jogger plusează cu echipamentele de protecție necesare atunci când este parcurs un drum ceva mai accidentat.

Dacia Jogger câștigă titlul Best Family Car la Autocar Awards 2023

Plasticele sunt dure și nu există piele scumpă pe scaune, dar Dacia a devenit foarte pricepută în a oferi un interior interesant fără să fie foarte scump cred cei de la Autocar. Britanicii apreciază și dotările suplimentare oferite prin pachetele mai scumpe precum încălzirea în scaune, funcția de Cruise control și navigația. Mai mult, sistemul de infotainment utilizat pentru Dacia Jogeer este considerat mai performant de Autocar față de ce se oferă pe alte modele cu pretenții.

Motorul de 1,0 litri cu 110 CP este considerat potrivit pentru acest model chiar dacă nu are performanțe de top și oferirea unei motorizări hybrid asociată cu o cutie automată este un argument bun de cumpărare potrivit publicației britanice. Autocar amintește și de rezultatul mai slab obținut la testele de siguranță Euro NCAP, dar jurnaliștii din UK susțin că Jogger oferă un grad adecvat de siguranță pentru pasageri fiind depunctat doar pentru lipsa unor sisteme mai avansate de asistență la condus.

Când un SUV de familie poate depăși cu ușurință 50.000 de lire sterline (aproximativ 56.810 euro) cu câteva opțiuni, Dacia Jogger demonstrează că nu trebuie să plătești mai mult pentru o mașină de familie practică și plăcută de condus, concluzionează Autocar.

Dacia Jogger – prezentare video

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Dacia


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide