Dacia Jogger va avea o versiune camper. Când este planificată lansarea viitorului model?

Autor: Mihai Morcovescu 20 apr. 2022 Știri auto

Oficialii producătorul român de automobile Dacia au confirmat că noul model Jogger va avea în curând și o versiune camper. Viitorul automobil ar putea fi lansat ca un model de sine stătător sau sub forma unui nivel de echipare nou.

Când ar putea debuta viitorul Dacia Jogger camper?

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Noua Dacia Jogger a fost lansată anul trecut ca înlocuitor pentru modelul Lodgy. Cel mai nou membru al familiei Dacia este un model de familie polivalent. Are lungimea unui break, este spațios ca un monovolum și un aspect și capabilități specifice unui crossover.

În februarie, vicepreședintele Dacia pentru produse, Lionel Jaillet, anunța că sunt în pregătire două noi versiuni pentru Jogger. Este vorba despre un vehicul comercial și o autorulotă.

Dacă o utilitară Jogger este puțin probabil. Jaillet a precizat că s-a renunțat la idea unei autoutilitare din cauza reglementărilor europene N1 mult prea stricte cu privire la acest tip de vehicule. Este vorba despre vehicule pentru transport marfă cu o masă maximă care nu depășește 3,5 tone.

În schimb, o variantă camper este deja în pregătire. Anunțul a fost făcut de oficialul francez pentru publicația britanică AutoExpress. „Varianta camper este deja în lucru și ar trebui să apară destul de curând. Filosofia noastră este să extindem nivelul de activități în aer liber pe care clienții noștri le pot face cu mașinile noastre. Iar Jogger este potrivită pentru asta”, a mai precizat Jaillet, fără să ofere alte detalii tehnice despre viitoarea autorulotă Jogger.

Nu se știe deocamdată dacă viitorul model va fi un vehicul de sine stătător sau dacă se lucrează la un pachet de accesorii. „Nu ne-am hotărât dacă viitorul model va fi oferit prin accesorii sau va fi o versiune de sine stătătoare. În acest moment lucrăm la asta”, a mai adăugat Lionel Jaillet.

În același timp, nu este clar dacă viitorul Jogger camper va oferi locuri de dormit. Nu se știe nici dacă va fi un vehicul „în afara zilei”, cu spațiu de locuit și facilități pentru gătit.

Deocamdată, nu se știe când va fi lansat viitorul Dacia Jogger camper. Dar, dacă ținem cont de declarațiile lui Lionel Jaillet, este foarte posibil ca debutul mașinii să aibă loc chiar în cursul acestui an.

Sursa: Autoexpress

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide