Dacia Logan, dusă la viteză maximă pe Autobahn în Germania – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 03 nov. 2023 Știri auto

Dacia Logan nu se numără printre cele mai sportive sau rapide mașini de piață și nici nu a fost creată pentru asta, dar acest lucru nu împiedică oamenii din a testa viteza maximă a modelului românesc pe Autobahnul german, acolo nu există restricții de viteză.

Încă de la prima generația, care a fost lansată în 2004, Dacia Logan a fost creată pentru a fi o mașină accesibilă și suficient de spațioasă pentru o familie. De-a lungul celor trei generații, Loganul a folosit motoare pe benzină, diesel, dar și cu instalații GPL montate direct din fabrică. Puterile au fost întotdeauna modeste, cele mai puternice variante având în jurul a 100-110 CP.

YouTuberul NoSpeedLimitGermany a luat o Dacia Logan MCV din a doua generație și a dus-o pe Autobahnul german, pe un sector de autostradă fără limită de viteză, pentru a vedea care este viteza maximă pe care acest model accesibil o poate atinge.

Dacia Logan pe Autobahn – Care este viteza maximă?

Mașina în cauză, o Dacia Logan MCV fabricată în 2013, a fost dotată cu motorul de 0,9 litri turbo, ce dezvoltă 90 CP și 135 Nm cuplu motor maxim. Acest motor este cuplat cu o transmisie manuală cu 5 trepte. Combinația aceasta de motor/transmisie ar trebuie să propulseze mașina de la 0 la 100 km/h în 11,1 secunde, dar noi ne axăm pe viteza maximă.

Odată ajuns pe autostrada nerestricționată, șoferul a început să accelereze cât se poate de decis către viteza de vârf a mașinii. Motorul de 0,9 litri nu dezvoltă foarte multă putere, iar cilindreea mică se face resimțită pe măsură ce acum vitezometrului crește. Într-un final, viteza maximă atinsă a fost de aproximativ 180 km/h, valoare la care mașina pare că rămâne destul de stabilă pe drum, dar zgomotul de vânt este foarte pronunțat.

Autobahnul nu este tocmai locul pentru care Loganul a fost creat, dar modelul de clasă B continuă să fie foarte îndrăgit în Europa, iar fratele său, Sandero, rivalizează cu Tesla Model Y pentru titlul de cea mai vândută mașină în Europa în 2023.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: NoSpeedLimitGermany


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide