Dacia Sandero revine pe prima poziție în Europa. Modelul românesc conduce la capitolul vânzări

Autor: Ionuț Vîlciu 21 aug. 2023 Știri auto

Dacia Sandero revine pe prima treaptă a vânzărilor europene de mașini noi. Scăderea cifrelor de vânzări pentru Tesla Model Y au contribuit la revenirea modelului românesc pe prima treaptă.

Potrivit datelor analizate de Profit.ro, Dacia Sandero revine pe primul loc la capitolul vânzări în Europa. Din cauza fluctuațiilor suferite de livrările și, implicit, de înmatriculările pentru Tesla Model Y, au readus Dacia Sandero pe primul loc al pieței auto din Europa, după ce în iulie modelul românesc a înregistrat 15.300 de unități înmatriculate, aproximativ același volum înregistrat în aceeași perioadă a anului trecut. Această performanță a fost depășită doar de Volkswagen T-Roc, model care a fost înmatriculat în 16.900 de exemplare.

Cu aceste rezultat, Sandero acumulează un total de 131.600 de exemplare înmatriculate, mult peste nivelul înregistrat de Model Y de la începutul anului (122.400 unități). T-Roc, liderul din luna iulie, se află în acest moment pe locul 3 în clasamentul general, care cuprinde datele din lunile ianuarie – iulie, cu 120.600 unități.

Pe ce loc se situează Dacia Duster?

SUV-ul autohton a fost înmatriculat în luna iulie a acestui an în 11.400 de exemplare în Europa, în scădere cu 16 procente, comparativ cu luna iulie a anului trecut. Cu toate acestea, Dacia Duster rămâne în Top 10 pe primele 7 luni din 2023, cu 91.500 de unități vândute și peste 13 procente creștere comparativ cu 2022. De asemenea, Ford Puma a avut o performanță notabilă în iulie, cu un volum de 12.800 unități vândute. Acest lucru plasează SUV-ul produs la Craiova pe locul 13 în topul general din acest an, cu 86.600 unități înmatriculate.

Tesla Model Y a avut un volum foarte mic de mașini înmatriculate în luna iulie a acestui an. Doar 9.800 de unități au fost înmatriculate, ceea ce confirmă că vârfurile de vânzări sunt vizibile doar în lunile care încheie trimestrele, atunci când compania anunță rezultatele oficiale de vânzări. Cu volumul din iulie, Model Y s-a clasat abia pe poziția 21 în clasamentul celor mai vândute autoturisme din Europa, în creștere cu peste 500% față de anul trecut, când mașina abia era lansată.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: dacia


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide