Dacia Logan, într-o formă așa cum nu ai mai văzut

Autor: Ionuț Vîlciu 05 iul. 2022 Știri auto

Un exemplar de Dacia Logan, care a fost transformat în mașină de curse, a fost pus la vânzare.

Cu toții știm umilul Logan, mașina pe care o vedem peste tot prin țara noastră și nu numai. Un exemplar pregătit pentru competiții a fost pus la vânzare în România. Vânzătorul este pilotul Cosmin Ion.

Potrivit anunțului, Loganul a fost construit în anul 2020. Mașina nu mai împarte nimic cu Loganul pe care a fost bazată, cu excepția șasiului și a blocurilor optice. Este și firesc, majoritatea componentelor fiind înlocuite cu unele performante.

Ce modificări a suferit acest Logan?

În primul rând, caroseria este construită din fibră de sticlă. Mașina a fost lățită cu noi aripi evazate. De asemenea, au fost construite noi bare, atât în față cât și în partea din spate. A fost adăugat un splitter de dimensiuni generoase, dar și un difuzor spate. Matrițele tuturor pieselor vin la pachet cu mașina. În caz că se întâmplă un incident, se pot construi altele noi. Cu mașina vin și două seturi de jante pe 17 inch, cu anvelope Avon și Michelin.

Din interior a fost scos aproape totul, pentru a face mașina cât mai ușoară. A fost instalată o cușcă de protecție, două scaune de tip scoică, un volan Momo, o frână de mână specială, dar și un sistem automat pentru stingerea incendiilor. Geamurile au fost înlocuite cu unele confecționate din plexiglas. Datorită acestor modificări, Loganul cântărește doar 1050 de kilograme.

Sub capotă se află un motor Renault F4R, cu o capacitate de doi litri. Motorul dezvoltă 220 de cai putere. Toată puterea este transmisă roților față prin intermediul unei cutii secvențiale cu șase trepte.

Suspensia a fost complet revizuită cu componente noi. Au fost montate arcuri și amortizoare noi. Sistemul de frânare se bucură, de asemenea, de îmbunătățiri cu piese performante de la Ksport și AP Racing.

Cea mai sportivă Dacia Logan a momentului îți va scoate din buzunar suma de 35.000 de euro.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Carscoops


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide