Dacia Logan, prinsă între două TIR-uri pe “Drumul morții” E85

Autor: Elena Luchian 20 aug. 2021 Știri auto

Un accident deosebit de grav a avut loc pe E85, la ieșirea din Râmnicu Sărat. O Dacia Logan a fost prinsă între două TIR-uri.

GALERIE FOTO

Incidentul a avut loc pe E85, așa-numitul “Drum al morții”, pe sensul de mers Râmnicu Sărat-Focșani, în după-amiaza zilei de 19 august. Un șofer de TIR, în vârstă de 51 de ani, originar din Bacău, a lovit din spate un autoturism Dacia Logan, care circula regulamentar în fața sa. În urma impactului, mașina a fost proiectată pe contrasens și lovită de alte două TIR-uri. Dacia a rămas blocată între cele două vehicule de mare tonaj.

Două persoane se aflau în autoturism. O femeie din București, aflată pe locul din dreapta, a rămas încarcerată. Echipajele de salvare au transportat-o la spitalul din Râmnicu Sărat. Șoferul autoturismului, un bărbat în vârstă de 57 de ani, nu a fost rănit.

Șoferul TIR-ului care a lovit din spate mașina a fost testat cu aparatul etiloetst și nu consumase alcool. Tot rezultate negative au fost înregistrate și de ceilalți conducători de TIR-uri, doi ieșeni de 30, respectiv 31 de ani, implicați în accident.

Dacia Logan, lovită de trei TIR-uri pe E85, încă un accident care demonstrează cât este de periculos acest drum

Traficul a fost restricționat ore bune, până când polițiștii au efectuat măsurătorile la fața locului și până când carosabilul a fost eliberat. Circulația a fost reluată în condiții normale în jurul orei 16:00. În acest caz s-a deschis un dosar penal pentru vătămare din culpă. Ancheta va stabili condițiile în care s-a produs accidentul.

Este încă un incident care confirmă gradul de periculozitate extrem de ridicat al șoselei supranumite “Drumul morții”. E85 este, alături de DN1, drumul cu cel mai mare număr de accidente înregistrate. Tot acolo se înregistrează și cel mai mare număr de victime în urma accidentelor rutiere. Sunt cifre care mențin România pe primul loc în Uniunea Europeană la numărul de persoane decedate: 96 de morți din accidente rutiere la un milion de locuitori.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide