Dacia, pe primul loc în topul vânzărilor în Franţa în 2021. Care a fost cel mai vândut model?

Autor: Mihai Morcovescu 05 ian. 2022 Știri auto

Dacia a înregistrat în 2021 în Franța o creștere de 28,5% față de 2020 a vânzărilor de automobile noi către clienți privați. Numărul înmatriculărilor de modele noi produse la Mioveni a atins anul trecut nivelul de 105.913 de unităţi.

Brandul românesc a avut o cotă de piață de 14,5%, ceea ce reprezintă o creștere cu 3,9 puncte procentuale comparativ cu 2020. Astfel, a încheiat anul 2021 cu nivel istoric al numărului de comenzi. Acesta s-a dublat în Franța față de anul anterior.

Sandero, cel mai vândut model Dacia în Franța în 2021

Dacia Sandero Masina Anului 2021 Franta (3)

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Cel mai bine vândut model în cursul anului precedent a fost a treia generație Sandero. Cu vânzări de 73.740 de exemplare, inclusiv versiunea Stepway, hatchback-ul românesc a fost pentru al șaselea an consecutiv cel mai căutat automobil Dacia pe piața privată franceză.

Un alt model Dacia care a avut succes în Hexagon în 2021 a fost electrica urbană Spring. Primul vehicul pe baterii din istoria mărcii românești a înregistrat peste 14.000 de comenzi în Franța.

Primii clienți francezi au intrat în posesia modelului Dacia cu zero emisii în luna octombrie. De atunci și până la sfârșitul anului s-au înregistrat 11.386 de înmatriculări.

Sprijinit de lansarea versiunii facelift, în luna septembrie, Dacia Duster facelift a încheiat anul în Top 10 la „general”. În schimb, în segmentul SUV-rilor, modelul autohton a urcat pe locul trei în clasamentul celor mai bine vândute SUV-uri în Franța în rândul clienților privați.

În 2021 au fost înmatriculate 31.058 de exemplare Duster. Din acest total, 20% au fost modelele echipate cu noua cutie de viteze automată EDC combinată cu motorul TCe 150.

Cu 36.214 de vehicule echipate cu motor ECO-G (n.n. – benzină dual-combustibil și GPL), Dacia reprezintă mai mult de trei vânzări din patru pe o piață de GPL în creștere rapidă din Franța (+180% față de 2020).

Sursa: Dacia

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Dacia


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide