Dacia recheamă în service 10.000 de unități Sandero

Autor: Mihai Morcovescu 27 oct. 2021 Știri auto

Noua generație a hatchback-ului Dacia Sandero face obiectul unei acțiuni de rechemare în service din cauza unei posibile defecțiuni la sistemul de injecție al motorului pe benzină aspirat 1.0 litri SCe de 65 CP.

Acțiunea vizează aproximativ 10.000 de unități care au fost comercializate pe piețele europene după lansarea oficială din urmă cu mai bine de un an. Dintre acestea, 1.366 de unități aparțin unor proprietari români, iar în cazul acestora s-a și demarat procesul de remediere. Cele mai multe Sandero cu probleme se regăsesc în Franța (cca. 2.000).

A doua rechemare în service în patru luni

Dacia recheamă în service 10.000 de unități Sandero

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Constructorul din Mioveni a anunțat că modelele vizate prezintă o problemă la nivelul conductei de alimentare cu benzină. Dacă această conductă nu este fixată bine, se poate desprinde provocând scurgeri de combustibil în compartimentul motor. Defecțiunea prezintă un risc mare de incendiu.

Potrivit reprezentanților Dacia, citați de Profit.ro, procedura de remediere a defecțiunii la sistemul de injecție constă într-o intervenție ce durează cel mult o oră și implică o verificare a conductei de înaltă presiune. Dacă se constată că sistemul de prindere al conductei nu corespunde, ambele piese vor fi înlocuite.

Este cea de-a doua acțiune de rechemare pe care Dacia o desfășoară în decursul ultimelor patru luni. Precedenta a vizat circa 25.000 de unități Logan și Sandero din cea de-a treia generație care prezentau o posibilă defecțiune la piesa metalică de blocare a capotei.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Dacia


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide