Dacia recheamă în service peste 6.000 de mașini noi. Ce model este vizat și cât de gravă este problema

Autor: Radu Țuțulan 07 sept. 2023 Știri auto

Din cauza unei posibile erori de funcționare a sistemului de control al încărcării, Dacia recheamă în service peste 6.000 de mașini noi, vândute în mai multe state din Europa, inclusiv România.

Campania de rechemare în service vizează în special vehicule vândute în Franța. Dar și o serie de vehicule comercializate pe mai multe piețe din Europa, inclusiv România.

Deși nu e un anunț oficial, media din Franța spune că ar fi vorba de câteva mii de mașini.

Dacia recheamă în service peste 6.000 de mașini

Din informațiile publicate în presă, ar fi vorba de aproximativ 6.000 de automobile Dacia Spring.

Acest model este posibil să înregistreze erori ale sistemului de control al încărcării, scrie Profit.ro.

Din informațiile prezentate de presa din Franța, se pare că rechemare presupune, de fapt, o actualizare a software-ului. Iar asta se va face în momentul în care mașinile ajung pentru revizie sau cu alte probleme în service.

Deci, proprietarii de Dacia Spring nu vor primi notificări pentru a se prezenta la service special pentru această problemă.

Motivul este aprinderea unui martor luminos în bord. Iar în anumite situații, nu vor mai putea pleca de pe loc.

Ce probleme are Dacia Spring

Cauza acestei funcționări defectuoase ar fi chargerul mașinii. Acesta primește un semnal eronat de la un microprocesor.

În urma acestei erori, una dintre siguranțele care deconectează bateria, în caz de pericol, se decuplează. Din această cauză, mașina nu mai poate pleca de pe loc.

Cei care vor să verifice dacă modelul Dacia Spring pe care îl dețin este posibil să aibă această problemă, pot accesa site-ul Dacia: https://www.dacia.ro/rechemare-in-service.html

Când mașina va intra în service, inginerii Dacia vor reprograma software-ul chargerului, dar și pe cel al computerului de control.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide