Dacia va folosi un asistent virtual inteligent dezvoltat de compania românească DRUID

Autor: Ionuț Vîlciu 11 iun. 2024 Știri auto
Dacia va folosi un asistent virtual inteligent dezvoltat de compania românească DRUID

Dacia România încheie un parteneriat cu DRUID, o companie românească ce se ocupă de dezvoltarea inteligenței artificiale. Astfel, Dacia a implementat un asistent virtual inteligent care ar trebui să îmbunătățească experiența clienților.

Noua platformă include o platformă web pentru definirea și configurarea asistentului. Dispune de un modul proprietar de înțelegere a limbajului natural care recunoaște intențiile și entitățile utilizatorului și oferă instrumente pentru crearea, editarea și instruirea răspunsurilor asistentului.

„Suntem extrem de mândri să colaborăm cu Dacia România și cu Grupul Renault. Acest proiect nu evidențiază doar capacitățile noastre tehnologice, ci și dedicarea noastră de a îmbunătăți experiențele clienților prin soluții bazate pe inteligență artificială”, a declarat Liviu Drăgan, CEO DRUID.

Dacia România integrează un asistent virtual creat de o companie românească

„Caracteristica de bază a proiectului este un asistent virtual AI conceput pentru a înțelege și a răspunde la întrebările utilizatorilor cu o precizie asemănătoare celei umane. Prin conversia propozițiilor în limba română din diverse tipuri de documente (Word, PDF, Excel etc.) în interogări prietenoase pentru sisteme, asistentul virtual recuperează și furnizează eficient informațiile relevante într-un limbaj natural”, a spus compania DRUID într-un comunicat.

Viorel Asaftei, director de vânzări și rețea pentru Europa de Sud-Est la Dacia, a adăugat: „Implementarea asistentului virtual AI Druid este o dovadă a angajamentului nostru continuu față de inovație și satisfacția clienților. Prin integrarea acestei tehnologii avansate, ne asigurăm că rețeaua noastră de dealeri rămâne în fruntea transformării digitale, oferind servicii de neegalat clienților noștri.”

Integrarea inteligenței artificiale ia amploare nu doar în domeniul tech, ci și în industria auto, așa cum putem observa nu doar prin inițiativa Dacia. Mai mulți producători, cum ar fi Volkswagen, Skoda sau Peugeot, au anunțat deja că vor începe să integreze ChatGPT în mașinile lor pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide