După Volkswagen, Skoda anunță că va integra ChatGPT în mașinile sale

Autor: Ionuț Vîlciu 11 ian. 2024 Știri auto

Skoda va încorpora chatbot-ul ChatGPT bazat pe inteligență artificială ca o caracteristică standard în mașinile sale la jumătatea anului 2024.

Skoda anunță integrarea chatbot-ului ChatGPT bazat pe inteligență artificială în asistentul său vocal Laura. Astfel, modelele ce vor primi această funcție vor oferi un dialog mai natural între șofer și interfața mașinii.

Modelele Skoda bazate pe platformele MEB GP și MQB EVO vor beneficia de această nouă caracteristică. Potrivit producătorului ceh, „șoferii vor putea accesa o vastă bază de date AI și vor avea conținut rostit în timp ce conduc”. Această nouă funcție este alimentată de Cerence Chat Pro, oferind o integrare ChatGPT. Datele personale și informațiile despre vehicul sunt protejate în orice moment, anunță Skoda.

Volkswagen a anunțat integrarea ChatGPT la CES 2024

Noul chatbot va fi oferit împreună cu cea mai recentă generație de sisteme de infotainment de la jumătatea anului 2024. Integrarea cu ChatGPT va fi disponibilă pe anumite modele Enyaq, pe noile generații Skoda Superb și Kodiaq și pe facelift-ul actualei generații Octavia, ce va fi lansată în viitorul apropiat.

La ediția de anul acesta a Consumer Electronics Show, din Las Vegas, Volkswagen a adus noul Golf 8 facelift, care încă se află sub camuflaj, dar ne-a arătat interiorul în toată gloria sa. De asemenea, producătorul german a anunțat că Golful actualizat va fi prima mașină din gama sa ce va oferi integrarea ChatGPT în sistemul de infotainment.

Faptul că Skoda anunță noua funcție este un pas normal, am putea spune, dat fiind faptul că mașinile folosesc aceleași platforme și împart o mare parte dintre tehnologii, astfel că integrarea asistentului cu inteligență artificială și în mașinile Skoda nu ne surprinde.

„Îmbogățirea asistenței vocale Skoda cu inteligență artificială face ca mașinile noastre să fie un companion și mai bun de zi cu zi. Șoferii și pasagerii vor avea acces ușor, verbal, la lumi de cunoștințe în timp ce sunt pe drum. Integrarea ChatGPT în asistentul nostru vocal Laura este doar cel mai recent mod prin care Skoda adaptează tehnologia avansată pentru a îmbunătăți experiența de conducere”, a declarat CEO-ul Skoda Auto, Klaus Zellmer.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Skoda


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide