Dacia Sandero are concurență. Noua generație Fiat Panda va fi lansată în 2024

Autor: Adrian Somai 06 iul. 2023 Știri auto

După prezentarea oficială a celor două modele 600e și Topolino, italienii de la Fiat ne-au mai pregătit o surpriză pentru sfârșitul acestei săptămâni. Astfel, aflăm de la conducerea producătorului italian că Fiat Panda va primi o generație nouă în anul ce urmează. Mai exact, noul Panda va fi dezvăluit în luna iulie a anului viitor, atunci când Fiat va sărbători împlinirea a 125 de ani de existență.

Vestea a fost făcută publică chiar de către Olivier Francois, șeful constructorului italian acordan recent un interviu publiciei auto britanice Autocar. Cu această ocazie, șeful Fiat a confirmat că Panda va primi o nouă generație la jumătatea anului 2024. Lansat pentru prima dată în urmă cu mai bine de patru decenii, în 1980, Panda a ajuns astăzi practic sinonim cu marca italiană.

În prezent, Fiat Panda se află la cea de-a treia generație, prezentată oficial în anul 2011. Ținând cont că au trecut mai bine de zece ani de atunci, Fiat nu putea găsi un moment mai bun pentru a aduce pe piață o versiune împrospătată a modelului Panda.

Noua generație Panda va crește în dimensiuni

Potrivit primelor informații apărute, noua generație Panda va crește considerabil în dimensiuni, noul model urmând să fie încadrat în segmentul B. În acest context, șeful Fiat a spus cu subiect și predicat că noul Panda “va fi un rival pentru Dacia Sandero Stepway”. Viitorul model ar urma, așadar, să măsoare aproximativ 4 metri în lungime.

Din punct de vedere al înfățișării exterioare, noul Panda va avea un design inspirat din conceptul Centoventi, dezvăluit oficial în urmă cu aproape patru ani. De asemenea, despre această nouă generație mai știm deja că ne va aduce și o versiune electrică a lui Panda, ce va fi plasată în gamă deasupra lui Fiat 500e. Mai multe detalii vom afla însă pe măsură ce ne apropiem de lansarea noii generații Panda!

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Fiat


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide