Fiat a prezentat oficial noul 600e. Modelul electric poate parcurge peste 400 km cu o singură încărcare – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 05 iul. 2023 Știri auto

Noul Fiat 600e a fost prezentat oficial. Versiunea electrică are o autonomie declarată de peste 400 km și, în viitor, va fi disponibilă o variantă hibrid.

Fiat a prezentat noul său model, electricul 600e. Fratele mai mare al lui 500e va oferi mai mult spațiu, mai multă autonomie și aspect mai atractiv pentru cei ce caută un crossover de mici dimensiuni, care să fie și electric, bineînțeles.

Noul 600 are un design care aduce aminte de actuala generație de Fiat 500. Păstrează aceleași proporții rotunjite, farurile rotunde cu lumini de rulare pe timp de zi care imită niște gene, dar este ceva mai înalt, mai lung și mai musculos comparativ cu un 500. Noul model măsoară 4,17 metri în lungime, nu este o mașină foarte lungă, ceea ce înseamnă că va fi ușor de manevrat pe străzile aglomerate ale orașelor, dar și ușor de parcat.

De asemenea, Fiat renunță la culorile simple, astfel că nu va mai vinde mașini gri. Toate modelele sale vor fi disponibile în nuanțe vibrante. Singurul logo al companiei poate fi văzut doar pe hayon-ul portbagajului. În rest, mașina este plină de embleme 600: pe bara frontală, pe roți, chiar și în faruri.

Noul Fiat 600 va putea parcurge 400 de kilometri cu o singură încărcare

Potrivit Motor1, noul 600 își propune să ofere o autonomie de peste 400 de kilometri în ciclul combinat WLTP datorită acumulatorului de 54 kWh. Condus în oraș, ar trebui să aibă suficientă energie pentru a parcurge peste 600 de kilometri.

Odată terminată bateria, aceasta poate fi încărcată cu până la 100 kW, caz în care va dura mai puțin de jumătate de oră pentru a reîncărca bateria la până la 80%. Puterea vine de la un motor electric ce dezvoltă 156 CP, la fel ca în cazul noului Jeep Avenger. De asemenea, noul crossover va veni și cu propulsor hibrid începând cu jumătatea anului 2024.

În Italia, noul 600 pur electric are un preț de pornire de 35.950 de euro pentru versiunea Red. În cazul nivelului de echipare de top, La Prima, prețul de pornire este de 40.950 de euro. Producția începe luna aceasta la uzina Tychy din Polonia, acolo unde va fi produs si Jeep Avenger. Fiat 600 va veni strict cu o configurație cu tracțiune față.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Fiat


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide