Dacia Sandero electrică va fi lansată în 2027 sau 2028 și va prioritiza costul mic de achiziție

Autor: Ionuț Vîlciu 19 iun. 2023 Știri auto

Dacia Sandero va primi o versiune electrică în următorii ani. La fel ca model echivalent cu motor termic, versiunea electrică va avea un preț accesibil.

Dacia se numără printre brandurile accesibile de pe piața actuală de mașini. Automobilele produse de brandul autohton se axează raportul preț-calitate, fapt care face din Dacia un jucător important pe piața europeană.

CEO-ul Dacia, Denis Le Vot, a dezvăluit că o versiune electrificată a hatchback-ului Sandero va sosi în 2027 sau 2028. Într-un interviu acordat publicației Autocar, Le Vot a declarat că Sandero EV va rămâne pe piață până în „2034 sau 2035” și va servi consumatorului atent la buget. Astfel, Dacia vrea ca noul său model complet electric să aibă un preț foarte competitiv, asemenea celorlalte modele din gama sa.

Le Vot a recunoscut că Sandero EV va avea o autonomie mai mică decât rivalii potențiali și va dura mai mult să încarce bateriile, el a promis și că va fi incredibil de ieftin. CEO-ul Dacia a criticat prețurile mașinilor electrice entry-level vândute în acest moment, afirmând că prețurile mari îi împiedică pe consumatorii cu venituri medii să facă trecerea la electricitate.

Dacia Sandero va primi o versiune electrică

Dacia Sandero este un model pe care producătorul autohton îl produce în că din anul 2008, fiind un Logan în format hatchback. Este o mașină accesibilă, fără prea multe pretenții, dar care a reușit să câștige mulți clienți europeni.

Viitorul Sandero electric nu va fi primul model electric care va purta sigla Dacia, deoarece acest titlui îi revine Daciei Spring. În schimb, va fi o mașină mai mare, mai spațioasă, care probabil că va avea valențe care se uită mai departe de mediul urban.

Deocamdată, singura mașină electrică pe care o putem cumpăra de la Dacia este modelul Spring. Acesta dispune de o baterie de 27,4 kWh și are o autonomie de 230 de kilometri.

Spre deosebire de Spring, Sandero EV va fi construit pe platforma CMF-B a grupului Renault, platforma pe care o vor utiliza toate modelele Dacia, inclusiv noul Duster.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Dacia


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide