Dotările celui mai ieftin Sandero Stepway: o mașină practică, la un preț decent

Autor: Robert Pindic 08 iun. 2023 Știri auto

Dacia pune la dispoziție numeroase modele ieftine, dar fiabile. Însă, dintre toate acestea, Dacia Sandero este cu adevărat cea care exprimă versatilitate. Astfel, am vrut să aflăm care sunt dotările de bază de pe cel mai ieftin Sandero Stepway din gama Dacia.

Nu este un secret că Dacia produce unele dintre cele mai ieftine și fiabile autovehicule din Europa. Modelul Sandero Stepway nu numai că se încadrează în această categorie, dar are un plus de practicitate și versatilitate. Fiind cel mai ieftin astfel de model Dacia, versiunea acestuia a fost denumită Stepway Essential, venind doar cu dotările de bază.

Motorul ales pentru această configurație este reprezentativul TCe 90. Cei trei cilindri au o capacitate totală de 1.0 litri, motorul dezvoltând, așa cum sugerează și numele, 90 de CP. Îmbinat cu o transmisie manuală cu 6 rapoarte, generează un cuplu maxim de 160 Nm. Aceste caracteristici pot propulsa mașina la o viteză de până la 172 km/h.

O mașină modestă, atât pe interior cât și pe exterior

Exteriorul modelului de bază prezintă jante de oțel de 16 inchi, bare de protecție față și spate în culoarea caroseriei, faruri LED cu modelul specific Daciilor noi, în formă de „Y” și bare de pavilion modulabile. Vopseaua standard inclusă în prețul mașinii este Arctic White, celelalte nuanțe costând 460 de euro fiecare.

Îndreptându-ne privirile către partea de interior a mașinii, observăm tapițeria textilă specifică „Stepway”. Nu sunt prea multe dotări ieșite din comun destinate confortului, mașina având geamuri manuale pe spate, aplicația Dacia Media Control, afișaj de bord TFT, aer condiționat cu reglaj manual și închidere centralizată. Modelul de bază nu este echipat cu sistem multimedia cu display, acesta fiind oferit doar ca opțiune separată, alături de senzori de parcare și un afișaj de bord LCD, la prețul de 400 de euro.

Dacia Sandero Stepway beneficiază însă de numeroase caracteristici de siguranță

Printre acestea se numără un sistem de monitorizare a presiunii din pneuri, sistem de frânare de urgență automat, asistență la frânarea de urgență cât și sistemele ABS sau ESP+HSA.

Astfel, doar cu dotările de bază, prețul celui mai ieftin Sandero Stepway este de 14.600 de euro. Cu siguranță echipamentele acestei mașini nu sunt numeroase, însă această mașină practică rămâne printre cele mai ieftine și fiabile autoturisme de pe piața europeană.

Intră în GALERIA FOTO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Dacia


Robert Pindic
Robert Pindic
Robert Pindic studiază Media Digitală în cadrul Universității „Transilvania” din Brașov, specializare ce i-a deschis orizonturile către jurnalism. Lumea auto i s-a părut fascinantă încă de când s-a urcat întâia oară la volan, iar odată cu obținerea permisului de conducere la 18 ani, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide