Dacia Spring ar putea primi o actualizare majoră în 2024

Autor: Ionuț Vîlciu 05 iul. 2023 Știri auto

Dacia Spring, primul model electric al producătorului autohton, ar putea primi o actualizare majoră în 2024. La ce ne putem aștepta?

Dacia Spring este primul model electric comercializat de producătorul autohton, fiind și una dintre cele mai accesibile mașini electrice disponibile pe piața Europeană. Electrica românească este cea mai vândută mașină electrică în România. Chiar dacă se bucură de cifre de vânzări bune, se pare că Dacia vrea să facă câteva schimbări pentru micul model electric.

Dacia Spring nu este o mașină nouă prin concepție, ea fiind bazată pe Renault City K-ZE, o mașină care, la rândul ei, a derivat din Renault Kwid. Se numără printre cele mai ieftine mașini electrice disponibile în acest moment pe piață. Prin Programul Rabla Plus, o astfel de mașină poate fi achiziționată cu un preț de aproximativ 10 – 12.000 de euro, ceea ce face din Spring o ofertă atractivă.

Cu un singur motor electric care produce doar 45 CP în versiunea de bază, sau 65 CP în versiunea Extreme, și o autonomie nominală WLTP de 230 de kilometri, această mașină nu are nimic special când vine vorba de dinamică, dar își face treaba la un preț scăzut.

Urmează schimbări importante pentru Dacia Spring

Potrivit publicației Autocar, pentru care șeful departamentului de design al Dacia a acordat un interviu, Spring ar urma să treacă prin niște schimbări importante. David Durand spune că hatchback-ului electric „îi lipsește un pic de modernitate”, și că „trebuie regândit pentru a exprima mai mult această tendință electrică”.

Durand a spus că Springul actualizat nu se va îndepărta prea mult de filosofia actualei mașini, care a vândut 120.000 de unități în Europa de la lansarea sa în 2021. „Rețeta generală a lui Spring este una bună”, a spus el. Cu toate acestea, el remarcă faptul că oamenii din afara orașelor au un Spring pe care îl folosesc ca o a doua mașină. „Am observat că mulți oameni din suburbiile îndepărtate sau chiar din mediul rural au un Spring ca a doua mașină. Nu înseamnă că fac off-road cu Sprigul, dar nu este chiar o mașină doar pentru mediul urban”.

Ca urmare, este foarte probabil să păstreze aspectul de SUV de mici dimensiuni, cu ornamente din plastic, dar să fie adus mai aproape de aspectul restului de modele din gama Dacia.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Dacia


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide