Dacia Spring – Ce are Dacia în comun cu BMW și Tesla?

Autor: Elena Luchian 22 mart. 2021 Știri auto

Dacia Spring a întrecut toate așteptările Grupului Renault. Micuțul model a avut un impact uriaș din prima zi în configuratorul producătorului român. Dar ce are în comun Dacia cu BMW și Tesla?

GALERIE FOTO

Site-ul Dacia a atins un record de trafic, iar “vinovatul” poartă numele Spring. 1.500 de precomenzi s-au înregistrat în primele patru ore de când Spring a apărut în configurator. Site-ul a picat pentru scurt timp din cauza numărului mare de accesări.

Cea mai accesibilă mașină electrică de pe piața europeană are ceva în comun cu modelele premium cu emisii zero. Spring va fi produs, pentru început, în China. Modelul cu logo-ul producătorului românesc va ieși de pe linia de asamblare a uzinei Alianței Renault-Nissan-Mitsubishi. Centrul de producție se află în Shiyan din provincia Hubei. Tot acolo vede lumina zilei versiunea rezervată clienților chinezi, Renault City K-ZE. Ambele au la bază platforma CMF-A, pe care Grupului Renault a rezervat-o citadinelor mici.

Tot în China se construiește noul iX3 de la BMW, începând cu luna mai a anului trecut. Crossover-ul electric, un produs al joint-venture-ului BMW Brilliance Automotive, vede lumina zilei la Shenyang. Tot acolo sunt produse alte șase modele, inclusiv noul BMW X3. Toate celelalte sunt dedicate exclusiv pieței din China. iX3, în schimb, este exportat în toată lumea.

Tesla Model 3 se construiește și la Shanghai, acolo unde americanii au deschis primul Gigafactory din afara teritoriului Statelor Unite. Uzina a început producția la sfârșitul anului 2019. Și Model Y a intrat în producție acolo în luna ianuarie a acestui an.

Nu numai Dacia Spring, BMW iX3 și Tesla Model 3 se construiesc în China

Și Polestar 2 este realizat în China. Sedanul electric iese de pe linia de asamblare a uzinei Geely din Luqiao, China, începând cu luna martie a anului trecut.

Tot acolo, Volvo construiește crossover-ul său cu emisii zero, XC40 Recharge. Este o soluție aleasă de nordici pentru a putea face față cererii tot mai mari de vehicule electrice.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide