Dacia Spring depășește Tesla. A fost cea mai eficientă mașină electrică în 2022

Autor: Ionuț Vîlciu 03 feb. 2023 Știri auto

Dacia Spring este câștigătorul premiilor Green NCAP 2022. Mica electrică de la Dacia a surclasat mașini precum Tesla Model 3.

Green NCAP, o organizație dedicată evaluării impactului asupra mediului a vehiculelor, a anunțat câștigătorul premiilor sale din 2022. Dacia Spring este câștigătorul titlului de mașina cu cel mai scăzut impact asupra mediului, primind un rating general de cinci stele, scrie The EV Report.

Modelul electric de la Dacia a depășit alte vehicule electrice, cum ar fi Tesla Model 3 și Cupra Born. Mașina compactă de oraș a obținut rezultate maxime la categoria Indexul Aerului Curat și a obținut cel mai mare scor al Green NCAP în Indexul Gazelor cu efect de seră. De asemenea, a obținut un scor 9,8, nemaivăzut până acum, pentru Indicele de eficiență energetică.

Rezultatele testelor au arătat că 89% din energia retrasă este disponibilă pe partea de ieșire a bateriei, indicând un proces eficient de încărcare și descărcare. Acest lucru, combinat cu motorul său pur electric și greutatea redusă, a făcut din Dacia Spring o alegere prietenoasă cu mediul.

Dacia Spring a fost desemnată cea mai eficientă mașină electrică

Pe lângă câștigător, Green NCAP a publicat rezultate pentru trei mașini pe benzină: Kia Picanto (evaluare de 3 stele), BMW Seria 2 Active Tourer (evaluare de 2,5 stele) și VW Touran (evaluare de 2 stele), precum și pentru o mașină cu motor diesel, Opel Mokka (evaluare de 3 stele). Dacia Spring a primit un scor general de 9,9, urmat de Tesla Model 3, care a primit un scor general de 9,8. Prin acest rezultat, Dacia a stabilit un standard pentru industrie, oferind un vehicul ecologic, care nu numai că răspunde nevoilor consumatorilor, ci și provocărilor de durabilitate cu care se confruntă planeta noastră.

Primul model electric de la Dacia se bucură de cifre de vânzări foarte bune. Recent, Dacia a anunțat că mașina primește un nou nivel de echipare și mai multă putere. Versiunea Extreme va oferi 65 CP, dar păstrează aceeași baterie. Conform datelor de la Dacia, impactul asupra autonomiei nu va fi foarte mare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Dacia


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide